Κοντονής: Η δωροδοκία από κακούργημα έγινε πλημμέλημα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα πατάξει τη διαφθορά

Δεν έχει τέλος ο σάλος που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που είχαν ως αποτέλεσμα την ευνοϊκή μεταχείριση των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, αποκαλύψεις που οδήγησαν στη διαγραφή του από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο κ. Κοντονής προχώρησε ένα βήμα παραπέρα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, τονίζοντας ότι είχε διαφωνίες για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η δωροδοκία μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα.

 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Είχα διαφωνίες με την ψήφιση των Κωδίκων, ιδίως του νέου Ποινικού Κώδικα. Διότι εμπεριείχε διατάξεις οι οποίες όπως σε εσάς έχω πει από το 2019 και όπως στη Βουλή ανέφερα, εκθέτουν την κυβέρνηση. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ορισμένοι περνάνε χωρίς να προβήματιστούν το γεγονός ότι η δωροδοκία από κακούργημα έγινε πλημμέλημα και αφορούσε αυτή η υπόθεση, αυτό που σας λέω, αυτό είχα πει και τότε σε όλα τα επίπεδα, αφορούσε εκκρεμείς δίκες μεγάλων σκανδάλων.»

 

Και συνέχισε τονίζοντας:

 

«Για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα είναι ο φορέας που θα πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Αποτέλεσμα αυτής της νομοθετικής ρύθμισης ήταν να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε μία σειρά δικών λόγω παραγραφής.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/768590480355611