Κοντονής: Ο Πρύτανης του ΑΠΘ κινήθηκε βάσει νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

Για μία εισέτι φορά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβερνησεως ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, άδειασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα.

 

Αφορμή στάθηκε κατάληψη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η στάση του Πρύτανή του Νίκου Παπαιωάννου, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία ώστε να τερματιστεί η κατάληψη του πανεπιστημίου από εξωπανεπιστημιακούς.

 

Μια πράξη που εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προέβη σε σφοδρή επίθεση κατά της αποφάσεως του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Αστυνομίας που απομάκρυνε και συνέλαβε τους καταληψίες, κάνοντας λόγο πως η αστυνομική βία αποτελεί έκφραση της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης και κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών,

 

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Εχθρό των φοιτητών και της Δημοκρατίας».

 

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβερνησεως ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24, κληθείς να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς πως ο Πρύτανης είναι «καταδότης και ρουφιάνος», ο κ. Κοντονής απάντησε με δηκτικό τρόπο πως ο Πρύτανης έδρασε βάσει του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Αν ο Πρύτανης, δεν το γνωρίζω, αλλά το τονίζω, διαπίστωσε ότι τελούνται αδικήματα στο χώρο ευθύνης του, είχε υποχρέωση να καλέσει τον Εισαγγελέα διότι αν δεν το έκανε ήταν υπόλογος για παράβαση καθήκοντος. Ο νόμος δυνάμει του οποίου κινήθηκε ο Πρύτανης είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.»

 

Ο κ, Κοντονής καυτηρίασε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:
 

«Μέχρι πού φτάνει η υποκρισία επιτέλους;»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/182945243301582