Κοντονής: Όνειδος για το ΣΥΡΙΖΑ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος προσήλθε στον Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει αναφορικώς με τα όσα έχει κατ' επανάληψη αναφέρει για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Αλλαγή η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ταχύτατες διαδικασίες, περιλαμβάνοντας ρυθμίσεις για δωροδοκίες, αλλά και για περιπτώσεις όπως η διάπραξη βιασμού ή η περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

 

Λίγο πριν εισέλθει στο Ειρηνοδικείο για την κατάθεσή του, ο κ. Κοντονής, αναφέρθηκε σε τρεις λόγους με τους οποίους διαφωνούσε με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, χαρακτηρίζοντας όνειδος για τον ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας την πρόθεσή του να κατονομάσει την υπόθεση που ευνοήθηκε με τη μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα, ανέφερε τα εξής συγκλονιστικά:

 

«Τον Σεπτέμβριο του 2019 σε δημόσιες τοποθετήσεις μου είχα αναφέρει, ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση της διάταξης, της δωροδοκίας και της μετατροπής του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα αποτελεί στίγμα και όνειδος. για την κυβέρνηση που το υλοποίησε. Αναφέρομαι στον Σεπτέμβριο του 2019, γιατί πολλοί επιπόλαιοι μπορεί να πουν σήμερα γιατί μιλάω για πρώτη φορά.»

 

Συνεχίζοντας δήλωσε πως:

 

«Ούτε τον Οκτώβριο του 2020 μίλησα πρώτη φορά ούτε σήμερα. Μίλησα από την πρώτη στιγμή, και αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα, πρώτον ότι το κόμμα που επαγγέλθηκε την κάθαρση δεν μπορεί να οργανώνει ως κυβέρνηση παραγραφές σοβαρότατων αδικημάτων. Δεύτερον, διότι επελέγη μία διαδικασία του κατεπείγοντος για να ψηφιστούν χίλια άρθρα σε μία συνεδρίαση χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τις νομικές σχολές και τις ενώσεις ποινικολόγων. Τρίτον, διότι μεταφέρθηκε η διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την εξαγγελθελισα ακριβώς για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί Κώδικας, για να γίνουν εξυπηρετήσει προεκλογικές. Τέταρτον, ενώ έγω πρότεινα στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση να μεταφερθεί ο χρόνος ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα, πράγμα το οποίο θα έλυνε το πολιτικό πρόβλημα, δυστυχώς δεν εισακούστηκα».

 

Και πρόσθεσε με νόημα:

 

«Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για αυτούς οι οποίοι σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτό το μέγιστο πολιτικό ολίσθημα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1629523427239623