Κουρουμπλής: Και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν ως λαθραίοι στην Ελλάδα

Σφοδρότατες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του στελέχους και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά την παρουσία του στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, όπου ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας που διώχθηκαν από τον Κεμάλ, μπήκαν στην Ελλάδα ως λαθραίοι.

 

Συνομιλώντας με προσκεκλημένη κάτοικο της Σάμου για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού από τους παράνομους μετανάστες, ο κ. Κουρουμπλής της είπε:

 

«Και τότε είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακούσουν το όνομα Βενιζέλος.»

 

Η προσκεκλημένη της εκπομπής αντέδρασε έντονα και απευθυνόμενη στον κ. Κουρουμπλή αναρωτήθηκε πώς συγκρίνει τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας με τους μαροκινούς λαθρομετανάστες.

 

Ο κ. Κουρουμπλής απάντησε με ιδιαιτέρως απαξιωτικό τρόπο λέγοντας τα εξής:

 

«Να σας πω κάτι; Και τότε οι Έλληνες στην Ελλάδα κυρία μου, άμα θέλετε και επειδή είστε και γυναίκα στρατιωτικού και πρέπει να ξέρετε την Ιστορία, μπήκαν ως λαθραίοι, αφού τους θέλετε λαθραίους. Γιατί τους ζητούσαν διαβατήρια κυρία μου. Τρεις μέρες πριν να γίνει η καταστροφή βγήκε διάταγμα και έλεγε ότι όλοι οι Ίωνες που θα 'ρθουν στην Ελλάδα θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο. Αυτή ήταν η κυβέρνηση τότε του λαϊκού κόμματος. Αφήστε λοιπόν. Α ναι, μην συγκρίνουμε.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/186937565995913/