Κούβελας: "Αφελής προσέγγιση" η πρόταση για απελευθέρωση της πατέντας

Ακόμη ένας προστέθηκε στον κατάλογο των οποίων θεωρεί αφελή και ανέφικτη την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξασφαλίσει τις πατέντες των εμβολίων κατά του κορονοϊού που κατασκεύασαν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

 

Σειρά αυτήν τη φορά είχε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας ως προσκεκλημένος στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra.

 

Όταν ερωτήθηκε από την παρουσιάστρια της εκπομπής για τη γνώμη του σχετικώς με την πρόταση του κ. Τσίπρα για την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοΪού, ο κ. Κούβελας δήλωσε ευθαρσώς:

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό, είναι αφελής προσέγγιση να απελευθερωθεί η πατέντα.»

 

Ανθρωπιστική παρ' όλα αυτά αυτή η προσέγγιση έσπευσε να συμπληρώσει η παρουσιάστρια της εκπομπής. «Ναι αλλά με την ίδια λογική θα πρέπει να σπάσει η πατέντα για τα αυτοκίνητα, να μας επιτρέψει η Mercedes να τα φτιάχνουμε στα Μετέωρα και να φτιάχνουμε ιστιοφόρα αμερικάνικα στη Θεσσαλονίκη» απάντησε ο κ. Κουβελας.

 

Δε θα πεθάνει κανείς αν δεν οδηγεί Mercedes, αν δεν εμβολιαστεί όμως θα πεθάνει υποστήριξε η παρουσιάτρια της εκπομπής.

 

«Φυσικά μπορεί να πεθάνει αν οδηγεί ένα παλιό φτηνό αυτοκίνητο αν τρακάρει» ήταν η απάντηση του καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε το video: