Κούβελας: Όταν έλεγα ξεχάστε τα εμβόλια δεν εννοούσα ότι δεν θα κατασκευαστούν

Κάποιοι έχουν βαλθεί, προωθώντας προσωπικές ατζέντες αγνώστου σκοπού, να βομβαρδίζουν τους πολίτες με ανυπόστατες πληροφορίες όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, την ανάγκη εμβολιασμού ακόμη και την ίδια την κατασκευή των εμβολίων.

 

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας είναι ένα από τα άτομα που στην καλύτερη περίπτωση διακινεί αμφιλεγομένου τύπου ειδήσεις και πληροφορίες αναφορικώς με την πανδημία του κορονοϊού και τα εμβόλια. Στις 5 Ιουλίου κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA υποστήριξε πως δεν πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, μολονότι ο ίδιος και η οικογένειά του, κατά δήλωσή του, έχουν εμβολιαστεί. Για για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις πλήρως αποτυχημένες προβλέψεις του σχετικώς με το χρονικό σημείο κατασκευής και παράδοσης στους πολίτες του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο κ. Κούβελας είπε στους συνομιλητές του και τους πολίτες που τον παρακολουθούσαν:

 

«Από την αρχή -ο κύριος Χασαπόπουλος σίγουρα το θυμάται και η Ανθή είμαι βέβαιος- εγώ έλεγα "Ξεχάστε τα εμβόλια" όχι με την έννοια ότι δε θα κατασκευαστούν ή οτιδήποτε. Εγώ είμαι υπέρ της τεχνολογίας. Εννοούσα ότι "Αφήστε το τώρα, δεν είναι λόγος κουβέντας, πάμε στην πρωτοβάθμια"»

 

Ασφαλώς το νέο αφήγημα του καθηγητή Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να γίνει πιστευτό από κανέναν, αφού ο ίδιος σε μια σειρά προσφάτων τοποθετήσεών του υποστήριζε ακριβώς τα αντίθετα. Δηλώσεις όπως «Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχουμε εμβόλιο, μπορεί να μη γίνει ποτέ εμβόλιο. Μην το δένουμε και κόμπο που λένε και στο χωριό μου» «Γιατί δεν το ξεχνάτε, γιατί επιμένετε; Έχουμε μια τριετία μπροστά μας να γίνει το εμβόλιο» «Η πρόβλεψη είναι να μην το έχουμε καθόλου το εμβόλιο» έχουν ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα από τον κ. Κούβελα στο πρόσφατο παρελθόν. Και μολονότι η πραγματικότητα τον διαψεύδει, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο δε θεωρεί σκόπιμο ότι πρέπει να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για όσα ανακριβή έχει εκστομίσει για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/2016677131840122