Λάμπρου: Φταίμε και εμείς για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, μην παραμυθιαζόμαστε

Την παραδοχή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μέρος της ευθύνης για τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και στην ενδοχώρα, έκανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, μιλώντας στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra.

 

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του υπενθύμισε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για συμφωνία εγκλωβισμού, ήταν ο ίδιος που ως κυβέρνηση την συνομολόγησε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετείχε στην Σύνοδο Κορυφής, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

 

«Σωστό είναι, σωστό είναι. Εγώ δε θέλω να παραμυθιαζόμαστε και μεταξύ μας και ταυτόχρονα να παραμυθιάζουμε και τον κόσμο. Σωστή η  επισήμανση ότι έχουμε ένα μέρος της ευθύνης για αυτήν την συμφωνία αλλά πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το εξής. Ότι υπάρχουν οι συσχετισμοί δύναμης. Ότι η κυρίαρχη Ευρώπη, η πλούσια Ευρώπη, η ισχυρή Ευρώπη ήταν αυτή που επέβαλλε και στην φτωχή, μικρή, δική μας χώρα και σε μια κυβέρνηση η οποία δεν είχε τις απαραίτητες συμμαχίες, μια πραγματικότητα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/788700004949193/