Μαντζουράνης: Και οι 10 της Novartis ήταν εξ αρχής αθώοι

Και οι δέκα πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ για την περίφημη υπόθεση Novartis ήταν εξ αρχής αθώοι.

 

Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης ο οποίος υπερασπίζεται την πρώην επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση της Νοvartis καθώς και τον Κώστα Βαξεβάνη για την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων.

 

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107,7, ο κ. Μαντζουράνης, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και φερόμενος υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών στις επόμενες εθνικές εκλογές, δήλωσε πως υπάρχουν άτομα που έκαναν τις παρακολουθήσεις και είναι έτοιμοι να καταθέσουν στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, υπό τον όρο να τεθούν σε καθεστώς προστατευομένου μάρτυρα, όπως έγινε και με την υπόθεση Novartis:

 

«Ναι, όπου εκεί παρά τις χυδαίες επιθέσεις το Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι δεν πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων και ότι είπαν όλη την αλήθεια, είναι ξεκάθαρη, ρητή...»

 

«Η οποία όμως αλήθεια δεν έστειλε και κανέναν στη φυλακή, έτσι;» σχολίασε η παρουσιάστρια της εκπομπής.

 

«Ποιον να στείλει στη φυλακή;» ρώτησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Αυτούς που 'παίρναν με τις τροχήλατες βαλίτσες τα λεφτά» επισήμανε με δηκτικό ύφος ο παρουσιαστής της εκπομπής.

 

«Έ, μισό λεπτάκι τώρα, μισό λεπτάκι. Δεν έστειλε στη φυλακή γιατί αρχειοθετήθηκαν και οι δέκα υποθέσεις των πολιτικών προσώπων και ορθώς αρχειοθετήθηκαν» απάντησε ο κ. Μαντζουράνης.

 

«Ως έγκριτος νομικός ξέρετε ότι αρχειοθετείται μία... Συγγνώμη κύριε Μαντζουράνη, επειδή είστε έγκριτος νομικός, μία υπόθεση αρχειοθετείται αν δεχτούμε ότι η Θέμιδα είναι τυφλή, για να σας βοηθήσω, αρχειοθετείται όταν δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία για εκείνους» υπενθύμισε στο δικηγόρο της Ελένης Τουλουπάκη και του Κώστα Βαξεβάνη ο παρουσιαστής της εκπομπής.

 

Ο κ. Μαντζουράνης με αφοπλιστική ειλικρίνεια γκρέμισε το κατάπτυστο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που σπίλωσε επί σειρά ετών τους δέκα πολιτικούς του αντιπάλους και παραδέχθηκε ότι και οι δέκα πολιτικοί που συκοφαντήθηκαν και διασύρθηκαν από την τότε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν εξ αρχής αθώοι:

 

«Βεβαίως, αυτό λέω και 'γω, δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία και μέσα σε χρόνο dt που λέμε, μέσα σε ταχύτατο χρόνο η αρμόδια Εισαγγελεύς κυρία Τουλουπάκη την οποία υπερασπίζομαι στο Ειδικό Δικαστήριο έθεσε επτά υποθέσεις στο αρχείο. Και μετά από λίγο τέθηκαν, μετά από κάμποσο καιρό τέθηκαν και οι υπόλοιπες τρεις. Που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξ αρχής αθώοι. Αυτό λέω και 'γω».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/858771015155426