Μαρκάτος (πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου): Η Αστυνομία μπήκε τέσσερις φορές στα Πανεπιστήμια χωρίς λόγο

Κατά της Ελληνικής Αστυνομίας στράφηκε ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Νίκος Μαρκάτος με αφορμή τις αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εκκένωση καταλήψεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έπειτα από 34 χρόνια καθώς και την σύλληψη ατόμων τα οποία επιχείρησαν να γκρεμίσουν τοίχο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ο κ. Μαρκάτος το 1995 ως Πρύτανης ενός εκ των ιστορικότερων πανεπιστημίων της Ελλάδος άφησε απαθής να διαπραχθεί η μεγαλύτερη καταστροφή του Πολυτεχνείου όπου καταστράφηκαν μεταξύ των άλλων πίνακες ανεκτίμητης αξίας, κάηκαν βιβλιοθήκες, πανεπιστημιακά συγγράμματα και αρχειακό υλικό τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως υλικό για τις φωτιές που άναψε η ίδια ιδεολογική ομάδα ανθρώπων που σήμερα πολλοί πρόθυμοι σπεύδουν να υποστηρίξουν και να δικαιολογήσουν.

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN δήλωσε πως η Αστυνομία χωρίς κανένα λόγο διενήργησε τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και πως η υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε ιδεολογικό πόλεμο με το φοιτητικό κίνημα και την ακαδημαϊκή ελευθερία:

 

«Και αυτήν την στιγμή βλέπουμε σε δύο βδομάδες η Αστυνομία χωρίς λόγο να έχει μπει τέσσερις φορές στα πανεπιστήμια. Πρόκειται για έναν ιδεολογικό πόλεμο της υπουργού αντιπαιδείας με τον πανεπιστημιακό χώρο, με το φοιτητικό κίνημα και την ακαδημαϊκή ελευθερία.»

 

Έκπληκτη η παρουσιάστρια αναρωτήθηκε αν δεν ήταν λόγος για επέμβαση της Αστυνομίας το γκρέμισμα του τοίχου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου οργίλος απάντησε πως γκρέμισαν τον τοίχο που έχτισε η Πρυτανεία για να παρεμποδίσει ένα πολιτιστικό στέκι των φοιτητών:

 

«Όχι, δεν γκρεμίζουν τοίχο, με συγχωρείτε. Γκρεμίζουν τον τοίχο που έχτισε η Πρυτανεία για να παρεμποδίσει ένα στέκι που είναι πολιτιστικό στέκι των φοιτητών, να το λέμε ακριβώς. Δεν πήρε κάποιος τρελός ξαφνικά να γκρεμίσει έναν τοίχο, ο τοίχος είχε κλείσει.»

 

Άρα καλά έκαναν τα παιδιά και προσπάθησαν να γκρεμίσουν τον τοίχο μέσα στο πανεπιστήμιο, σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

 

«Εγώ δεν είπα ότι κάνανε καλά τα παιδιά. Υπάρχει μία παθογένεια, υπάρχει μία παθογένεια, υπάρχει μία παθογένεια στην ελληνική κοινωνία, προσέξτε. Αυτήν την στιγμή γίνεται μία επίθεση ενάντια στις ελευθερίες μας» ήταν η προκλητική απάντηση του κ. Μαρκάτου.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/896083501091252