Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουν εκδοθεί όλες οι συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα έλεγε η Αχτσιόγλου

Βρούτσης: «Ο Οκτώβριος 2017 θα στοιχειώνει και θα εκθέτει για πολλά χρόνια την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

3 Ιανουαρίου 2017 και η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δήλωνε σε συνέντευξη τύπου για την έναρξη λειτουργίας του ΈΦΚΑ:

"Είμαστε σήμερα σε θέση να πούμε ότι μέχρι τον Οκτώβρη του 2017 θα εκκαθαρισθεί το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης"

 

 

Ποια είναι όμως η κατάσταση σήμερα, 1η Οκτωβρίου;

Ισχύουν οι δεσμεύσεις της Έφης Αχτσιόγλου;

 

Όπως δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, «Ο Οκτώβριος 2017 θα στοιχειώνει και θα εκθέτει για πολλά χρόνια την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

«Είναι ο μήνας που οι προσδοκίες και οι ελπίδες 300.000 δικαιούχων σύνταξης, θα διαψευσθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Είναι ο μήνας που θα επιβεβαιωθεί στη πράξη, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν εξαπάτησαν και δεν κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, μόνο προεκλογικά, αλλά και τα τρία σχεδόν χρόνια που κυβερνούν, χωρίς ντροπή και με το ίδιο θράσος».

«Στις 3 Ιανουαρίου του 2017» τόνισε ο πρώην Υπουργός, «σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ενημέρωνε τον ελληνικό λαό, εργαζόμενους και συνταξιούχους με δεσμεύσεις και υποσχέσεις οι οποίες αποδείχθηκαν ακόμη μια μεγάλη εξαπάτηση».

Ασκώντας σκληρή κριτική κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, υπογράμμισε: «Η Υπουργός κυρία Αχτσιόγλου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, διαβεβαίωνε και δήλωνε: “Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουν εκδοθεί όλες οι συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα και στο εξής οι νέες συντάξεις θα εκδίδονται σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησης».

«Οκτώβριος του 2017, και τίποτε από ότι δεσμεύθηκε δεν υλοποιήθηκε. Όχι μόνο δεν έχουν εκδοθεί οι εκκρεμείς συντάξεις, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη» παρατήρησε ο κ. Βρούτσης.
 

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση, επεσήμανε: «Η εικόνα στο ασφαλιστικό σύστημα σήμερα έχει ως εξής:

• Πάνω από 300.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ κόστους πάνω 3 δις ευρώ, έχουν παγώσει.

• Η έκδοση των λιγοστών συνταξιοδοτικών αποφάσεων γίνεται με το σταγονόμετρο και με ρυθμό χελώνας

• Όλες οι νέες συντάξεις, αλλά και οι παλαιές - μετά τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς - θα έχουν υποστεί συνολική μείωση 20 - 40%.

• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια έχουν υπερδιπλασιασθεί, λόγω της εξοντωτικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών

• Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας μπλόκαραν το λογισμικό έκδοσης και απονομής συντάξεων χηρείας για να αποκρύψουν τη γενιά των συντάξεων των 160 ευρώ και 180 ευρώ».

«Το σημερινό χάος και η αβεβαιότητα στο ασφαλιστικό σύστημα, η μετατροπή του σε φορολογικό, αλλά και η απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων είναι αποκλειστικό δημιούργημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τόνισε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ.

«Τα ψέματα και η κοροϊδία δεν μπορούν να σώσουν ούτε τη Κυβέρνηση ούτε το ασφαλιστικό σύστημα. Επιβάλλεται η άμεση δομική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να καταστεί δίκαιο, ανταποδοτικό και κυρίως ελκυστικό για τους ασφαλισμένους, εργοδότες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά του» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.