Μηταράκης εκθέτει Φίλη για το μεταναστευτικό: Θέλετε να τους σταματάμε στα σύνορα ή όχι;

Αμετανόητος παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων για όσους παρανόμως επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

 

Αυτό απέδειξε και ο διάλογος μεταξύ του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μητράκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη για αυτό το φλέγον ζήτημα.

 

Κατά την παρουσία του στη μεταμεσονύκτια εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε πως υπάρχουν αυτοί που θέλουν η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της στα τέσσερα εκατομμύρια αλλοδαπών που βρίσκονται στην Τουρκία ώστε να έρθουν στην Ελλάδα.

 

«Ποιος το λέει αυτό;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

 

«Εσείς» απάντησε ο κ. Μηταράκης.

 

«Δε λέμε να μη φυλάμε τα σύνορα αλλά να τα φυλάμε με το διεθνές δίκαιο. Άλλο αυτό. Τα σύνορα τα φυλούσαμε ακούτε τι σας λέω; Υπάρχει διεθνές δίκαιο, τα φυλάς τα σύνορα» αποκρίθηκε ο Νίκος Φίλης.

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ρώτησε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αν πρέπει να σταματάμε όποιον επιχειρήσει να εισέλθει παρανόμως στην Ελλάδα.

 

«Όχι του πάντες, κάνεις έλεγχο. "Τι θέλεις;" Χαρτιών. Και αν κάποιος θέλει να πάρει άσυλο υπάρχει διεθνές δίκαιο που λέει "Κάνε αίτηση ασύλου", δεν περνάει μέσα. Όχι, περίμενε, άκουσε ντε, του δίνεις τη δυνατότητα να έρθει για να εξετάσεις την αίτηση ασύλου» ήταν η απάντηση του Νίκου Φίλη.

 

«Άρα μπαίνουν και τα τέσσερα εκατομμύρια» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

 

«Μα αυτό, όχι. Δεν μπαίνουν, δεν μπαίνουν τα τέσσερα, μην κάνετε τον έξυπνο. Διαλέγεις ποιος έχει ανάγκη να έχει πολιτικό άσυλο» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η συζήτηση συνεχίστηκε καθώς ο κ. Μηταράκης ρώτησε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αν καλώς έκανε η Ελλάδα και απώθησε με τις δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο τους αλλοδαπούς που επιχείρησαν να εισβάλλουν στην Ελλάδα.

 

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Νίκος Φίλης πως η Ελλάδα είχε υποχρέωση το Μάρτιο του 2020 να εξετάσει τα αιτήματα χορήγησης πολιτικού ασύλου όλων όσων το επιθυμούσαν:

 

«Και τι κάνατε; Δεν καταλαβαίνω. Και αν ήταν ένας που ήθελε πολιτικό άσυλο; Δεν το εξετάσατε; Δεν το εξετάσατε, είχατε υποχρέωση όμως».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1165585437482265

 

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=yDWrrnCAeVY