Μηταράκης για την άρνηση της οικογένειας να γίνει εκταφή της Μαρίας & την σύνδεση ΜΚΟ με ΣΥΡΙΖΑ

Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης των 38 αλλοδαπών στη νησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο και της σκηνοθετημένης επιχείρησης η οποία είχε ως ακρογωνιαίο λίθο τη "νεκρή Μαρία", αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

 

Μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ δημοσιοποίησε λεπτομέρειες των γεγονότων που έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο στα σύνορα του Έβρου, ξεμπροστιάζοντας όσους συμμετείχαν σε αυτά και όσους υιοθέτησαν χωρίς δεύτερη σκέψη το μηχανισμό προπαγάνδας που στήθηκε για να εκθέσει διεθνώς την Ελλάδα.

 

Ο κ. Μηταράκης φανέρωσε πως «Ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές ώστε να διενεργηθεί εκταφή του κοριτσιού που ήταν θαμμένο στη νησίδα όπως ισχυριζόταν η οικογένειά του, όμως οικογένεια αρνήθηκε εκείνη τη στιγμή οποιαδήποτε συνεννόηση με την Τουρκία, για να υπάρξει εκταφή του παιδιού».

 

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Το αίτημα προς την Τουρκία για εκταφή δεν έγινε ποτέ γιατί η οικογένεια αρνήθηκε. Λίγες εβδομάδες μετά, αφού η κυβέρνηση είχε αποκαλύψει ότι δεν υπήρχε η νεκρή Μαρία, κατέθεσαν αίτημα στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας. Το οξύμωρο είναι ότι όταν η οικογένεια κλήθηκε να καταθέσει στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας που ακριβώς στη νησίδα έγινε η ταφή της δήθεν Μαρίας, η οικογένεια απάντησε ότι δεν έθαψε το παιδί της, το έδωσε σε κάποιους άλλους από τους 38 αλλοδαπούς, να πάνε κάπου πιο εκεί να το θάψουν».

 

Ο κ. Μηταράκης στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «Αυτή η οικογένεια εκπροσωπήθηκε από δύο συγκεκριμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Δημοσιεύματα σήμερα πολλών εφημερίδων, συνδέουν στελέχη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με στελέχη τα οποία ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Μετανάστευσης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο μέχρι στιγμής μόνο η Human Rights 360 έχει ανακαλέσει, ενώ το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες στο οποίο πρόεδρος είναι πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν τοποθετηθεί».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/3256903767954088