Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Εσείς κρατήσατε απόρθητα τα σύνορά μας

Ηχηρό μήνυμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Κομοτηνή.

 

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Θράκης τους ευχαρίστησε με θερμά λόγια τονίζοντας πως εκείνο το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας, όταν η Τουρκία επιχείρησε να καταλύσει την ελληνική κυριαρχία στα σύνορα του Έβρου, ήταν οι ακρίτες που κράτησα απόρθητα τα σύνορα της Ελλάδος:

 

«Η Κομοτηνή, η Ροδόπη, η Θράκη, ο Έβρος έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους γείτονες ήδη από το Μάρτιο του 2020. Θυμάμαι καλά, το θυμάστε και εσείς εκείνο το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας όταν εκδηλώθηκε αυτή η μαζική προσπάθεια εργαλειοποίησης κατατρεγμένων ανθρώπων, η συνειδητή προώθησή τους προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τότε εμείς, εσείς κρατήσατε απόρθητα τα σύνορά μας απέναντι σε αυτές τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

 

Υπογράμμισε δε με νόημα πως η Ελλάδα κράτησε στην πράξη όχι μόνο τα εθνικά της όρια αλλά και το ανατολικότερο κομμάτι της ευρωπαϊκής επικράτειας:

 

«Στην πράξη και όχι στα λόγια τα εθνικά μας όρια ως το ανατολικότερο κομμάτι ευρωπαϊκής επικράτειας».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1388783078561318