Μητσοτάκης: Αυτό που είδαμε χθες είναι ο "εκτσογλανισμός" της δημόσιας ζωής

Ψευδόμενος συνελήφθη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στη Βουλή αναφορικώς με όσα απαράδεκτα είχε πει στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την οποία αποκάλεσε σφαγέα είκοσι χιλιάδων 18χρονων παιδιών.

 

Αφορμή της έντασης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, ήταν η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικώς με τη χυδαία επίθεση του Χριστόφορου Βερναρδάκη κατά της κα. Κεραμέως την οποία χαρακτήρισε ως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» σε βίντεο που ανήρτησε στο TikTok.

 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η δήλωση Βερναρδάκη δεν είναι ένα τυχαίο μεμονωμένο φαινόμενο αλλά η πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Αυτό το οποίο είδαμε χθες δεν ήταν και δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτός ο «βερναρδακισμός» είναι ουσιαστικά ένας «πολακισμός». Είναι ΣΥΡΙΖΑϊκός φαρισαϊσμός. Είναι αυτό το οποίο έχει αποκαλεστεί «ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής». Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι του λαϊκισμού. Είναι η τοξικότητα για την οποία είχα προειδοποιήσει ότι θα δηλητηριάζει καθημερινά την πολιτική ατμόσφαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Τόνισε δε πως πρίν από τις αθλιότητες του Χριστόφορου Βερναρδάκη είχαν προηγηθεί και άλλες αθλιότητες κατά της Υπουργού Παιδείας, από τον ίδιο τον Νίκο Φίλη:

 

«Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από τις αθλιότητες του κυρίου Βερναρδάκη είχαν προηγηθεί και άλλες αθλιότητες κατά της υπουργού Παιδείας. Εσείς δεν μας λέγατε κύριε Φίλη, ότι έχει δύο παιδιά η Υπουργός και όταν μεγαλώσουν θα τη θυμούνται ως τη μητέρα που όταν ήταν μικρά κατέσφαξε, ως νέος Ηρώδης, είκοσι χιλιάδες 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια; Τα είπατε αυτά;»

 

«Όχι» αναφώνησε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης.

 

Στις 21 Ιουλίου 2021 κατά την συζήτηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως απευθυνόμενος προς την κα. Κεραμέως της είπε πως τα παιδιά της θα θυμούνται ότι η ίδια κατέσφαξε τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια:

 

«Έχετε δύο παιδιά μικρά κυρία υπουργέ, όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται, θα ακούσουν ότι η μητέρα τους στα χρόνια αυτά που ήταν μικρά αυτά τα παιδιά, κατέσφαξε τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1256327258436875