Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτούμε καμμία πράξη παραβατικότητας. Αυτό περιλαμβάνει και τις υπερπτήσεις

Iστορική ηταν η ομιλία που εκφώνησε απόψε στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο παρευρέθηκαν τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας καθώς και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα οποία τον καταχειροκρότησαν, όχι μόνο κατά την στιγμή που ανέβηκε στο βήμα αλλά και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Ελλάδα αναζητεί πάντα την ειρήνη και βαδίζει σταθερά στο δρόμο του διεθνούς δικαίου.

 

Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δε θα δεχθεί καμμία πράξη επιθετικότητας η οποία θα παραβιάζει την κυριαρχία της, κάνοντας ειδική αναφορά στις υπερπτήσεις που γίνονται πάνω από τα ελληνικά νησιά από την τουρκική αεροπορία:

 

«Και θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Δεν θα δεχτούμε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία μας και τα εδαφικά μας δικαιώματα. Αυτές περιλαμβάνουν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν αμέσως.»

 

Η συγκεκριμένη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα των μελών της αμερικανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/676423473450861