Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη της Ελλάδας επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν το 1/4 της μέσης ανάπτυξης της Ε.Ε

Την πρώτη του θεματική συνέντευξη Τύπου για τα θέματα της Οικονομίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης παραχώρησε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Στο ερώτημα που του υποβλήθηκε αναφορικώς με το πόσο έχει αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής Οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως ο μέσος όρος ανάπτυξης τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν μόλις 0,5%, δηλαδή το ένα τέταρτο της μέσης ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μολονότι οι συνθήκες της παγκόσμιας οικονομίας ήταν ευνοϊκές.

 

Ενώ συμπλήρωσε με νόημα ότι η τωρινή κυβέρνηση παρ' όλες τις συνεχείς παγκόσμιες κρίσεις έχει πετύχει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και πιθανώς τριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης το 2023:

 

«Την τετραετία '15 - '19 η ελληνική Οικονομία αναπτυσσόταν με μέσο όρο 0,5% ετησίως, η Ευρώπη με 2%. Η ανάπτυξη δηλαδή της Ελλάδος τα χρόνια που κυβέρνησε ο κύριος Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κύριο Καμμένο, ήταν το εν τέταρτον, το εν τέταρτον της μέσης ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαμε απόκλιση με άλλα λόγια, είχαμε την κρίση του '15 και μετά σε καλές συνθήκες για την παγκόσμια οικονομία με ούριο άνεμο είχαμε μια σημαντική απόκλιση την οποία τώρα ερχόμαστε πάλι και την καλύπτουμε με ρυθμούς ανάπτυξης οι οποίοι είναι διπλάσιοι και ενδεχομένως για το 2023 και τριπλάσιοι του μέσου ευρωπαϊκού όρου».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/536860965174831