Μητσοτάκης: Η υιοθέτηση της ιστορίας για τη νεκρή Μαρία, αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας

Σφοδρή επίθεση με ιδιαιτέρως οξείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο.

 

Στην συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της σπουδής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να υιοθετήσει ακρίτως από τον περασμένο Αύγουστο τις ενορχηστρωμένες, ανοίκειες και ανυπόστατες επιθέσεις εναντίον της πατρίδος μας από συγκεκριμένα κέντρα και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την υποτιθέμενη νεκρή Μαρία στη νησίδα του Έβρου.

 

Ο κ. Μητσοτάκης εξοργισμένος υπογράμμισε πως η υπόθεση αυτή ήταν όλη ένα ψέμα, ένα κατασκεύασμα, καθώς όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε ούτε νεκρό παιδί, ούτε μικρή Μαρία.

 

Συγκεκριμένως ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την συστηματική επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα:

 

«Και η ιστορία της μικρής Μαρίας ήταν και είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα κυκλώματα. Θέλω να σας μιλήσω ειλικρινά, είμαι εξοργισμένος με αυτή την ιστορία. Διότι θυμάμαι πάρα πολύ καλά την πίεση την οποία δέχτηκε η χώρα, τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για έλλειψη ανθρωπισμού, για μία χώρα η οποία παρατάει μικρά παιδιά εντός ελληνικής επικράτειας, τα οποία τελικά πεθαίνουν από το δάγκωμα ενός σκορπιού.

 

Και τι απεδείχθη; Ότι πρώτον αυτή η ομάδα παράνομων μεταναστών δεν ήταν ποτέ στην Ελλάδα και δεύτερον δεν υπήρχε ποτέ μικρή Μαρία. Ήταν όλο κατασκεύασμα, ήταν όλο ένα ψέμα. Ένα ψέμα το οποίο αναπαρήχθη και από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και από μεγάλα ξένα Μέσα του εξωτερικού και δυστυχώς από την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Και αυτό είναι που με εξοργίζει ακόμα περισσότερο. Διότι τα Μέσα του εξωτερικού, τουλάχιστον με πολλή καθυστέρηση, είχαν το θάρρος να ανακαλέσουν αυτά τα οποία έγραψαν, η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα δεν έχει ζητήσει μία συγγνώμη. Και όχι μόνο αυτό, εξακολουθούν στελέχη της να αναπαράγουν αυτήν τη ρητορική. Αυτό είναι απαράδεκτο, είναι θλιβερό. Αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας αυτό το οποίο γίνεται.

 

Διότι μπορώ να δεχθώ και να απολογηθώ για τις όποιες αστοχίες μπορεί να συμβαίνουν, γιατί πάντα μπορεί να συμβούν και αστοχίες και λάθη. Αλλά αυτό το οποίο δεν μπορώ να δεχτώ είναι να διασύρεται η χώρα μέσα από ψεύτικα δημοσιεύματα, οργανωμένα fake news, οργανωμένη προπαγάνδα που να εκπορεύεται από την Τουρκία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και σε αυτή την προσπάθεια να βρίσκουν κάποιοι συμμάχους εντός της Ελλάδος. Αυτό είναι απαράδεκτο».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/590970229525518