Μητσοτάκης: Ο δεύτερος Εισαγγελέας αρνείτο να υπογράφει τα σωρηδών αιτήματα που έστελνε ο Ρουμπάτης

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή όσον αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο με τον οποίο η ΕΥΠ διαχειρίζοταν τα αιτήματα των επισυνδέσεων.

 

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με αφορμή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, διάβασε όσα ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος -ο οποίος έχει ενεργοποιηθεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ- αναφέρει για τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη και το πώς κατήργησε το δεύτερο Εισαγγελέα ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα αιτήματα επισυνδέσεων.

 

Μάλιστα ανέφερε πως ο αποβιώσας πλέον έτερος Εισαγγελέας αρνείτο να υπογράφει τα σωρηδόν αιτήματα επισυνδέσεων που του έστελνε κάθε μέρα ο επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Ρουμπάτης:

 

«Θα σας πω εγώ τι λέει ο κύριος Αλιβιζάτος κύριε Κατρίνη γιατί το κάνατε. Λοιπόν δεν είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας . "Υπήρχε όμως και δεύτερος εισαγγελέας, ο εισαγγελέας τον οποίο καταργήσατε, ο Εισαγγελέας Εφετών τον οποίο κατήργησε με νόμο του ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Γιατί; Γιατί υπήρχε τότε ένας εισαγγελέας, δυστυχώς μακαρίτης, ο κύριος Λιόγας, ο οποίος αρνείτο προσέξτε, αρνείτο να υπογράφει τα σωρηδόν αιτήματα επισυνδέσεων που του έστελνε κάθε μέρα ο κύριος Ρουμπάτης". Καταργήθηκε, λοιπόν, ο δεύτερος εισαγγελέας και πλέον η μόνη εγγύηση είναι ο ιδρυματικός. Για πάρτε το και διαβάστε το λοιπόν, και εσείς κύριε Κατρίνη».

 

Και συνέχισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης:

 

«Καταλάβαμε λοιπόν, έστελνε σωρηδόν αιτήματα ο κύριος Ρουμπάτης, υπήρχε ένας δεύτερος εισαγγελέας που του έλεγε "Τι είναι αυτά που μου στέλνεις;", τον βγάλαμε το δεύτερο εισαγγελέα για να υπογράφονται γρηγορότερα τα αιτήματα. Μια χαρά. Και εσείς μας κουνάτε το δάχτυλο και οργίζεσθε κιόλας».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://twitter.com/omadaalithias/status/1600816761628082183