Μητσοτάκης: Θα σπάσω, θα τσακίσω τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών

«Θα σπάσω, θα τσακίσω τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών». Δε θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο και χωρίς περιστροφές το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικώς με τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και την αποτροπή εισόδου στην Ελλάδα αλλοδαπών οι οποίοι επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η πολιτκή της κυβέρνησης είναι η εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών οι οποίοι μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στα σύνορα της χώρας. Εξήρε μάλιστα το έργο των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και αυτό των Ενόπλων δυνάμεων, υπογραμμίζοντας πως ο φράκτης στον Έβρο έχει πρακτικά ολοκληρωθεί και όποια επέκταση χρειαστεί θα γίνει και πως το Λιμενικό Σώμα έχει ενισχυθεί με πλωτά μέσα αλλά και με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης των συνόρων:

 

Αυτά δήλωσε όσον αφορά την προστασία των συνόρων της Ελλάδος, ενός αναφαιρέτου δικαιώματος κάθε χώρας:

 

«Είπα όμως και διαμήνυσα ότι θα σπάσω, ότι θα τσακίσω τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Θα ξέρουν οι ενδεχόμενοι πελάτες τους ότι μπορεί να δώσουν 1.000 και 2.000 δολλάρια και να μη φτάσουν στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι αυτό το έχουμε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να διαφοροποιήσουμε την πολιτική μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αστυνομία, στο Λιμενικό και στις Ένοπλες Δυνάμεις που σε δεύτερη γραμμή κάνουν μία πολύ σπουδαία και δύσκολη δουλειά και χρέος μας είναι να τους ενισχύσουμε με όλα τα μέσα τα οποία χρειάζονται για να μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά καλύτερα.»

 

Και συνέχισε λέγοντας:

 

«Όπως ξέρετε ο φράκτης στον Έβρο έχει πρακτικά ολοκληρωθεί, αν χρειάζεται περαιτέρω επέκταση αυτό θα γίνει και το Λιμενικό έχει ενισχυθεί σε πλωτά μέσα αλλά και σε συστήματα ηλεκτρονικά παρακολούθησης συνολικά των συνόρων μας. Αυτή είναι υποχρέωση μας, τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, αλλά πάνω απ’ όλα με αυτό τον τρόπο προφυλάσσουμε την εθνική κυριαρχία.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/3019586264987025