Μητσοτάκης: Θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες έρευνες για φυσικό αέριο μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης

Την είδηση για έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την Exxon Mobil εντός των επόμενων ημερών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, επισημαίνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες από την ExxonMobil στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης:

 

«Ίσως εδώ πέρα να αιφνιδιάσουμε εμείς αυτήν τη φορά. Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα. Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil.

 

Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές- ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτήν την στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την ExxonMobil τις επόμενες μέρες».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1115881165783636