Μητσοτάκης: Βαθιά προσβολή ότι οι φωτιές σβήνουν μόνες τους από τους πυροσβέστες της ξαπλώστρας

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», όπως τους αποκάλεσε, κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

 

Αυτή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους ισχυρίζονται πως δε γίνεται τίποτα αναφορικώς με τη διαχείρηση και την κατάσβεση των πυρκαγιών και πως η κυβέρνηση αφήνει τις φωτιές να φτάσουν στη θάλασσα για να σβήσουν.

 

Επισήμανε πως τέτοιου είδους δηλώσεις δεν προσβάλλουν την πολιτική ηγεσία αλλά τους πυροσβέστες και όσους επιχειρούν μαζί τους στο πεδίο δίνοντας τιτάνια μάχη, παλεύοντας με αυτοθυσία χωρίς να έχουν κοιμηθεί ολόκληρα μερόνυχτα:

 

«Ένα προσωπικό σχόλιο, έτσι μια αγανάκτηση απέναντι σε όλους αυτούς τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», οι οποίοι ασκούνε κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουνε μόνες τους, με κάποιο μαγικό τρόπο».

 

Και συνέχισε απευθυνόμενος με νόημα στους γνωστούς μηδενιστές:

 

«Είναι βαθιά προσβολή αυτό, όχι σε μάς, όχι στην πολιτική ηγεσία, στους πυροσβέστες στο πεδίο, στους εθελοντές, σε όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κοιμηθεί. Υπάρχουνε σήμερα πολλοί πυροσβέστες που στις δύσκολες φωτιές, ειδικά στη Δαδιά, δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα. Λίγος περισσότερος σεβασμός λοιπόν, απέναντι σε αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα τα οποία συχνά, από τη φύση τους, ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1210642099713231