Μουζάλας: Το δημογραφικό δεν έχει καμμία σχέση με το ασφαλιστικό

Την πλήρη του διαφοροποίηση με την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον συσχετισμό μεταξύ των δημογραφικών δεικτών και ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά.

 

Έτσι κόντρα στο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα επειδή αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα θα πρέπει να αφήσει να εγκατασταθούν εκατομμύρια αλλοδαποί στην επικράτειά της ώστε να λύσουν το πρόβλημα με τις συντάξεις στο μέλλον, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας όπως ο ίδιος είπε ως γυναικολόγος, τόνισε πως το δημογραφικό πρόβλημα δεν έχει καμμία σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα και πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ζήτημα του δημογραφικού για να τρομάξει τους Έλληνες:

 

«Το δημογραφικό δεν έχει καμμία σχέση, επιτρέψτε μου. Εγώ δεν είμαι νομικός, δεν είμαι οικονομολόγος, είμαι γυναικολόγος. Η σύνταξη καθορίζεται από το πόσοι εργάζονται και πόσοι είναι συνταξιούχοι. Το αν θα είναι 100.000 ή 50.000 δεν έχει καμμία σχέση αυτό το πράγμα. Χρησιμοποιείτε όμως το δημογραφικό που εσείς το οδηγήσατε σε αυτήν την κατάσταση μέσα από τις πολιτικές σας για να τρομάξετε τους Έλληνες και να νομίσουν ότι με τον ατομικό κουμπαρά θα μπορέσουν να αποφύγουν κάτι.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/2945757609022991