Μουζάλας: Θα αποδοθούν ευθύνες από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποτροπές στη θάλασσα και στους λιμενικούς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, με θέμα καταγγελίες για παράνομη αποτροπή στη θάλασσα, δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει αν γίνονται και θα αποδώσει ευθύνες ακόμα και στα στελέχη του Λιμενικού.

 

Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως οι αποτροπές στη θάλασσα είναι ποινικά αδικήματα και δε δίστασε να πει πως οι καταγγελίες θα διερευνηθούν και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στραφεί και κατά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα:

 

«Οι αποτροπές στη θάλασσα, τα push back στη θάλασσα είναι ποινικά αδικήματα με βάση όλους τους νόμους και όλα τα δίκαια και όλους τους κανόνες, στην Ευρώπη τουλάχιστον και στη χώρα μας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάψουμε να τιμούμε το Λιμενικό, το οποίο γνωρίζουμε τί σκληρή δουλειά έκανε. Αλλά δε θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε και σε κάποιους οι οποίοι πιθανώς κάτω από πιέσεις κυβερνητικές, λειτουργούν παραβιάζοντας τους όρκους τους, ότι ενέχουν ευθύνη. Η ευθύνη είναι πολιτική αλλά είναι και όποιου κάνει την αποτροπή στη θάλασσα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/2844356999127820