Μπαλάφας: Είχα πει για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών και αν η Τουρκία δεν το κάνει, εμείς να το ρισκάρουμε

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, προσπάθησε να δικαιολογήσει την περίφημη δήλωσή του αναφορικώς με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη μείωση των εξοπλισμών που πρότεινε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ «Θα το ρισκάρουμε».

 

Ένας από τους παρευρισκομένους δημοσιογράφους αναρωτήθηκε αν είναι ο ίδιος ο κύριος Μπαλάφας που έλεγε να το ρισκάρουμε με την Τουρκία. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Μπαλάφα ο οποίος φανερώς εκνευρισμένος απευθύνθηκε στο δημοσιογράφο λέγοντας:

 

«Τί θέμα συζητήσαμε, για ποιό θέμα είπα εγώ να το ρισκάρουμε;» Για την Τουρκία και την στάση που θα είχατε εσείς ως κυβέρνηση, του απάντησε.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με σφοδρότητα, υποστηρίζοντας τα ακόλουθα:

 

«Όχι, όχι, όχι, δεν ήταν αυτό. Για να σας το θυμίσω, η συζήτηση έγινε πριν επτά οκτώ χρόνια, έτσι, ήταν άλλες τελείως οι συνθήκες. Η συζήτηση αφορούσε τη δυνατότητα αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, που καμμιά σχέση δεν έχει με τα σημερινά. Καμμιά σχέση. Εάν όμως μας πουλήσει η Τουρκία και πει μείωση και δεν κάνει, τί; Και εγώ είπα τη λέξη τότε θα το ρισκάρουμε. Πριν οκτώ χρόνια σε τελείως διαφορετικές συνθήκες.»

 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το απόσπασμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/XGe9J2ExWMQ

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/414017689997225