Μπαλτάς: Δεν ξέρω πόσο καταπιεστικοί θα είμαστε στη διαφωνία που θα μας κλονίζει την εξουσία

Μια ιδέα για το τί πρόκειται να συμβεί σε όσους τολμήσουν να διαφωνήσουν κλωνίζοντας την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς, πρώην υπουργός Παιδείας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαθιδρύσει ένα είδος εξουσίας -το οποίο το διεχώρησε σαφώς από την κανονική διακυβέρνηση- αμφιβάλλει αν θα μπορέσουν να αντισταθούν στις πολιτικές τους καταβολές και δε θα γίνουν καταπιεστές όσων η διαφωνία θα κλονίζει την εξουσία τους:

 

«Δηλαδή δεν είμαι σίγουρος, παρά τις καλές προθέσεις όλων μας, ότι αν βρεθούμε σε σχέση εξουσίας -πέστε το έτσι με τη βαρύτερη έννοια- όχι απλώς κυβέρνησης, με δεδομένη μια μορφή εξουσίας, δημοκρατικά θα έχουμε φτάσει εκεί και τα λοιπά και θα έχουμε εμπεδώσει πέστε με δύο διαδοχικές -για όπως μπορείτε να το φανταστείτε- εκλογικές αναμετρήσεις εξουσία. Δεν είμαι και σίγουρος τί θα την κάνουμε αυτήν την εξουσία, έτσι;»

 

Και συνέχισε ομολογώντας με αφοπλιστική αλλά συνάμα και ανατριχιαστική ειλικρίνεια:

 

«Δηλαδή θέλει και μια κουβέντα τί θα πει εξουσία και τί την κάνεις αν την έχεις. Διότι ακόμα και για μένα προσωπικά, ας πούμε και για το φίλο μου τον Αλέκο που βλέπω απέναντι, αν έχουμε την εξουσία δεν ξέρω πόσο καταπιεστικοί θα είμαστε στη διαφωνία που θα μας κλονίζει την εξουσία που τη θεωρούμε καλή αφού την ασκούμε εμείς. Το λέω χοντρά γιατί τα απόλυτα προβλήματα μελέτης του σταλινικού φαινομένου, πέστε το έτσι, και της εξέλιξης της Σοβιετικής Ένωσης είναι πάρα πολύ καίρια και για μας.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/262284919347119

 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=LH7YfUwbbVQ