Μπαλτάς: Το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να είναι λεπτομερές ποτέ

Μεγάλες αλήθειες ακούστηκαν από τα χείλη του πρώην υπουργού Παιδείας επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά.

 

Αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομά τους ο κ. Μπαλτάς χρησιμοποίησε το βήμα που του έδωσε διαδικτυακή εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ώστε να αποδομήσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, χάριν του οποίου κέρδισε και τις εκλογές του 2015.

 

Δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρτήσει -ξανά- ένα πλήρες πρόγραμμα το οποίο είναι ικανό να λύσει όλα τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και μάλιστα πρόγραμμα το οποίο είναι πλήρως κοστολογημένο.

 

Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε όμως να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, δηλώνοντας εναργώς πως «Το πρόγραμμα ενός κόμματος σαν το δικό μας δεν μπορεί να είναι λεπτομερές, ποτέ, ποτέ» γιατί απλώς έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την πραγματικότητα, όντας καταδικασμένο να συντριβεί υπό το βάρος των βασικών αρχών της ζωής και της πολιτικής:

 

«Το πρόγραμμα ενός κόμματος σαν το δικό μας δεν μπορεί να είναι λεπτομερές, ποτέ, ποτέ. Διότι μόλις βρεθείς σε πραγματικές συνθήκες να εφαρμόσεις, είναι παράγοντες και συγκυριακοί και δομικοί που δεν μπορούσες να είχες λάβει υπόψιν, που σε εμποδίζουν να εφαρμόσεις αυτό που λες. Άρα μια φρασούλα ενός Ισπανού ποιητή "Ο δρόμος φτιάχνεται πατώντας".»

 

Υψώνοντας την κρίση ειλικρίνειας σε νέα επίπεδα, έκανε γνωστό τοις πάσι ότι το περίφημο απολύτως εφαρμόσιμο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εικόνα του βασιλιά που όλοι πλέον βλέπουν πως είναι γυμνός:

 

«Έχεις ως καθοδηγητικό ας το πούμε μπούσουλα ένα πρόγραμμα που θέλει να πετύχει αυτά, εκτιμάς κάποια πράγματα τα οποία μπορείς να πετύχεις και τα γράφεις στο πρόγραμμα, αλλά από κει και πέρα δεν μπορείς να τα γράψεις με τέτοια, ας το πούμε λεπτομέρεια. Κάποιος θα πήγαινε στον αντίστοιχο φορέα ή κυβέρνηση ή υπουργείο ή οτιδήποτε και θα τα έβαζε μπροστά. Άρα χρειάζεται να 'χουμε στο μυαλό μας μια έννοια ευελιξίας ως προς τη εφαρμογή του προγράμματος.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/951480515519906