Μπάρκας: Δεν ψηφίσαμε τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Όπως γύρισαν την πλάτη τους στους πληγέντες της θεομηνίας Ιανού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2020 αρνούμενοι να υπερψηφίσουν τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία καθορίζονταν τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες και σε ζωτικό κεφάλαιο έτσι και προχθές σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αρνήθηκε να υπερψηφίσει την έγκριση του σχεδίου νόμου με το οποίο κυρώνονται οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, καταψηφίζοντας τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο τοις πάσι πως η πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι από τη μία να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες ζητώντας επιτακτικώς άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές και μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών και από την άλλη όταν θεσπίζονται αυτά τα μέτρα να μην τα υπερψηφίζουν, βρίσκοντας γελοίες δικαιολογίες.

 

Πρωταγωνιστής σε αυτή τη χυδαία παράσταση ανέλαβε αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. Ο κ. Μπάρκας μιλώντας στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BlueSky υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, γιατί η κυβέρνηση θα δώσει τα χρήματα που προορίζονται για τις πληγείσες περιοχές σε ιδιωτικές εταιρείες:

 

«Είναι μια ολόκληρη συζήτηση για την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όσον αφορά τη βοήθεια στους πυρόπληκτους στην Εύβοια και αυτοί σε όλη τη χώρα οι οποίοι πάθανε τεράστια ζημιά. Έτσι δείχνει την ευαισθησία της η Νέα Δημοκρατία, με την απουσία της. Θα σας έλεγα λοιπόν ότι είναι μια ολόκληρη ανάλυση από τους βουλευτές των περιοχών όπου κάηκαν, κατακάηκαν, για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει, να δώσει δηλαδή τα χρήματα που αφορούν τις περιοχές αυτές σε ιδιωτικές εταιρείες. Για αυτό κύριε Ξυδάκη δηλώσαμε παρών και είπαμε πως θα 'μαστε παρόντες στη βοήθεια προς τις πυρόπληκτες περιοχές.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/541884643594885