Μπάρκας: Είναι ψέμα ότι ζήτησε ο Τσίπρας μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο

Μολονότι έχουν περάσει μόνο δύο μήνες από τότε που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εναργώς σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο περιθώριο των εργασιών του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο για τη διαμόρφωση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με μερική οριοθέτηση, τα στελέχη και οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να δηλώνουν δημοσίως πως ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μιλήσει για τμηματική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο.

 

Την σκυτάλη αυτήν τη φορά παρέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, απάντησε στο σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραγκούνη, αναφορικώς με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας όντως έχει δηλώσει ότι η Ελλάδα πρέπει να ορίσει τμηματικώς τις θαλάσσιες ζώνες με την Αίγυπτο.

 

Ο κ. Μπάρκας υποστήριξε πως είναι ψέμα ο ισχυρισμός του κ. Καραγκούνη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου το προηγούμενο διάστημα.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Προφανώς και οι οποιεσδήποτε συμφωνίες είτε με την Αίγυπτο είτε με το Ισραήλ οδηγούν αν θέλετε σε μια σωστή κατεύθυνση. Παρ' όλα αυτά η μερική οριοθέτηση και είναι ψέμα αυτό που είπε ο κύριος Καραγκούνης ότι ο κύριος Τσίπρας ζήτησε τη μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου το προηγούμενο διάστημα.»

 

Και συμπλήρωσε μάλιστα λέγοντας:

 

«Δεν είπαμε τη μερική. Εμείς αυτό που είπαμε είναι να διεκδικήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1172330593122456&extid=0WNIdGTBub9GmfYw