Το νέο ψέμα Σκουρλέτη για βίντεο της Ομάδας Αλήθειας

Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εκπομπή "Ακραίως" υποστήριξε ότι δεν μίλησε ποτέ για μονιμοποίηση συμβασιούχων και πως το βίντεο της Ομάδας Αλήθειας που τον έδειχνε να μιλάει για συμβάσεις αορίστου χρόνου ήταν παραπλανητικό.

 

Δυστυχώς γι' αυτόν έχουμε ολόκληρο το βίντεο που τον διαψεύδει.

 

Τι έχει συμβεί

 

Στις 6/5/2018, ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο"ουδέποτε είπε στους συμβασιούχους ότι θα μονιμοποιηθούν".

 

Στη συνέχεια αποκαλύψαμε βίντεο στο οποίο ο Υπουργός –παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μονιμοποίηση συμβασιούχων– είχε αφήσει σαφώς να εννοηθεί από τον Φεβρουάριο του 2017 ότι εξετάζεται η δυνατότητα μονιμοποίησης συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

«Η πραγματική σχέση αυτών των εργαζομένων με το αντικείμενό τους είναι μια σχέση αορίστου χρόνου εργασίας, την οποία ίσως πρέπει να την αναγνωρίσουμε κάποια στιγμή»

 

Δείτε το διπλό βίντεο:

 

 

Χθες, μιλώντας στην εκπομπή "Ακραίως" του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το βίντεο μας είναι παραπλανητικό, καθώς αναφερόταν σε εργαζόμενους στο πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι"!

 

 

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και σε tweet του λίγες μέρες πριν.

 

 

 

Δυστυχώς για τον Υπουργό έχουμε ολόκληρο το βίντεο που τον διαψεύδει.

 

 

 Είναι από την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και από τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017.

 

Εκεί, ο Πάνος Σκουρλέτης, υπερασπιζόμενος διάταξη νομοσχεδίου η οποία διευκόλυνε την παράταση για ένα ακόμη χρόνο των συμβάσεων καθαριότητας για εργαζόμενους στους ΟΤΑ, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι εξετάζεται η δυνατότητα μονιμοποίησης συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Είναι προφανές λοιπόν πως δεν μιλούσε για εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι -όπως ισχυρίζεται- αλλά για συμβασιούχους καθαριότητας.