Ο Άδωνις αποκαλύπτει στη Βουλή την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις

Κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά σχετικά με την κυβερνητική πρόθεση ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).

 

Ο κ. Παππάς τόνισε: «Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξετάστηκαν και εφαρμόστηκαν εναλλακτικές επιλογές και στρατηγικές για την πορεία του ομίλου, που προστάτευσαν και ενίσχυσαν τα συμφέροντα του Δημοσίου», συμπληρώνοντας «Προτίθεται όντως η κυβέρνηση να προβεί σε πώληση του συνόλου των μετοχών του ελληνικού δημοσίου στα ΕΛ.ΠΕ, απεμπολώντας έτσι όλα του τα δικαιώματα, όταν παγκοσμίως οι χώρες σε αντίστοιχες εταιρείες διατηρούν τον δημόσιο έλεγχο;»

 

Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση, είχε συμφωνήσει στην πώληση ποσοστού του Δημοσίου των ΕΛΠΕ.

Συνέχισε με ιδιαιτέρως δηκτικό τρόπο λέγοντας: «Μία ημερομηνία: 18/4/2018. Ξέρετε ποια είναι αυτή η ημερομηνία; Είναι η ημερομηνία που το ΤΑΙΠΕΔ διεξήγαγε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ. Μήπως θυμάστε κύριε Παππά 18/4/2018 ποιος περίπου ήταν πρωθυπουργός της χώρας και ποιος υπουργός; Εσείς υπουργός, η κυριά δίπλα σας υπουργός, ο κύριος Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός. Καλά, εσείς οι διαπρύσιοι αντίπαλοι της Θάτσερ, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, πώς και δεν προτάξατε τα στήθη σας να σταματήσετε αυτή την επαίσχυντη πώληση της κερδοφόρου εταιρείας των ΕΛΠΕ
 

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/417665465591200/?t=0