Ο Άλμπερτ Μπουρλά για τη νέα επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε την πρόθεση της Pfizer να προχωρήσει σε μία νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη.

 

Το πλάνο αφορά ένα κέντρο υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της Pfizer ανά τον κόσμο το οποίο θα υποστηρίζει από λογιστικές υπηρεσίες ως και την κεντρική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Το συγκεκριμένο κέντρο θα στελεχωθεί με 350 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων θα είναι Έλληνες του εξωτερικού που θέλησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Μπουρλά εξήρε την στάση της κυβέρνησης η οποία δημιουργεί ένα περιβάλλον φιλικό στο επιχειρείν και στις επενδύσεις.

 

Ο CEO της Pfizer δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε κι έναν δεύτερο κόμβο, και πάλι στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, που αυτή τη φορά θα χρησιμοποιεί κοινές υπηρεσίες (shared services), που θα είναι επαγγελματικές υπηρεσίες αλλά για εσωτερικούς λόγους, για την Pfizer. Αυτό θα περιλαμβάνει από οικονομικές υπηρεσίες, μέχρι υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού και τηλεφωνικά κέντρα και στο πρώτο στάδιο προσλάβουμε επιπλέον 350 άτομα. Έτσι ξαφνικά σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη έχουμε ένα σχέδιο για την πρόσληψη συνολικά 600 ατόμων με δυνατότητα διπλασιασμού του. Αυτό συμβαίνει επειδή επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες.»

 

Και συμπλήρωσε λέγοντας:

 

Και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί βλέπουμε το περιβάλλον να αλλάζει στην Ελλάδα, είναι ένα περιβάλλον που μπορείς να νιώσεις ότι είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις και να επενδύσεις και είμαι πολύ χαρούμενος που η χώρα μου τα πάει τόσο καλά με τις δικές της δυνάμεις. Γνωρίζω από τον Satia (ο Satya Nadella είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft) στη Microsoft το πώς αποφάσισαν να έρθουν, και επίσης χρησιμοποίησα πολύ τη βοήθεια του Punit, η Deloitte μας συμβούλεψε πολύ στην επιλογή των κόμβων μας και μπορώ να δω πώς αισθάνεται η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα για το περιβάλλον στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/224116089058447