Ο καθηγητής Κ. Βλαχονάσιος για την κατάσταση στο ΑΠΘ: Δεν μπορώ να εκπαιδεύσω τους φοιτητές μου

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας στο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστα Βλαχονάσιου, έπειτα από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν το Σαββατοκύριακο άγνωστοι στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας και συγκεκριμένως στο χώρο ο οποίος προορίζεται για την κατασκευή βιβλιοθήκης και ο οποίος τελούσε μέχρι προσφάτως υπό κατάληψη επί 34 συναπτά έτη.

 

Ο κ. Βλαχονάσιος σε ιδιαιτέρως έντονο και συναισθηματικώς φορτισμένο ύφος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107,7 και με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τους κινδύνους που ο ίδιος και οι φοιτητές του αντιμετωπίζουν καθημερινώς. Κίνδυνοι που στρέφονται ακόμα και κατά της σωματικής ακεραιότητάς τους.

 

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας στο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως δεν τολμάει να ζητήσει από τους φοιτητές του να παρευρεθούν στις αίθουσες του Πανεπιστημίου για να εργαστούν διότι φοβάται μήπως δεχτούν επίθεση με βόμβες μολότοφ και πως κάθε μέρα πρέπει να έχει στο νου του την επιβιώσή του και να είναι διαρκώς σε επαγρύπνηση εξαιτίας των διαφόρων απίθανων τύπων που κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης:

 

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βλαχονάσιος για τις επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνει ο ίδιος καθώς και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές:

 

«Εγώ δεν μπορώ να δουλέψω στο χώρο μου μ' αυτές τις συνθήκες, είμαι ανασφαλής, εντάξει; Έχω κάθε έννομο συμφέρον να κινηθώ οπουδήποτε γι΄ αυτά τα πράγματα που γίνονται. Δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν μπορώ να εκπαιδεύσω τους φοιτητές μου, ούτε μπορώ να τους πω τους φοιτητές μου να 'ρθουνε εδώ να δουλέψουνε και να ρίξει ένας μία μολότοφ και να καούμε όλοι. Εντάξει;»

 

«Να συγκεντρωθούμε λίγο και να σοβαρευτούμε σ΄ αυτή τη χώρα. Επιτέλους, επιτέλους, δεν μπορώ εγώ να δουλέψω έτσι. Λοιπόν, καθηγητής Πανεπιστημίου είμαι, έχω την αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας εδώ μέσα. Να τ' ακούσουνε οι υπεύθυνοι, επιτέλους. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.»

 

«Εγώ γιατί να πρέπει κάθε μέρα να προσπαθώ ουσιαστικά να επιβιώσω, να προσπαθώ να προφυλαχτώ από διάφορούς απίθανους που κυκλοφορούνε. Γιατί; Το Πανεπιστήμιο, ποιος είναι ο ρόλος του Πανεπιστημίου; Θα 'πρεπε να είναι το στολίδι μιας χώρας, το στολίδι μιας πόλης.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/2423974114420556