Ο Μητσοτάκης ξεμπροστιάζει τα fake news του Τσίπρα στη Βουλή για τα συμπεράσματα του Eurogroup

Κατά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», δήλωσε από του βήματος της Βουλής αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο Eurogroup ότι το 2021 η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

 

Ο κ. Τσίπρας είπε τα εξής:

 

«Στα συμπεράσματα του Eurogroup, τί λέει η απόφαση του Eurogroup; Λέει ότι δεσμεύεστε για πλεόνασμα το '21. Το υπογράψατε αυτό; Το υπογράψατε; Το δεχτήκατε; Δηλαδή θα έχουμε πλεόνασμα το '21;»

 

Για να υποστηρίξει μάλιστα ο κ. Τσίπρας τα λεγόμενά του διάβασε μία πρόταση από το κείμενο του συγκεκριμένου Eurogroup η οποία όμως δεν αντιστοιχούσε στη δήλωσή του.

 

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε το λόγο και αφού πρώτα αναρωτήθηκε αν κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας καταθέτει κάτι στα πρακτικά της Βουλής προσπαθεί συνειδητά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, τόνισε ότι η χώρα δε δεσμεύτηκε σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2021, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά στο κείμενο αναγράφεται ότι οι προβλέψεις εκτιμούν ότι θα επιστρέψουμε σε πλεόνασμα το 2021 και πως ο κανόνας αυτός αν υπάρξει ανάγκη δε θα ισχύσει.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=714662929336703

 

 

Tags: