Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση για το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Λάβρος κατά των υπερκερδών που προέρχονται από την ρήτρα αναπροσαρμογής εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, Γιατρός για Όλους.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η ύπαρξη αυτών των υπερκερδών «Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίον έχει οικοδομηθεί αυτό το Χρηματιστήριο Ενέργειας» όπως υποστήριξε.

 

Ως πρωθυπουργός που η κυβέρνησή του θέσπισε το Χρηματιστήριο Ενέργειας ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πως «Θα υπάρχει άμεσο όφελος από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί σημαντικά ο ανταγωνισμός που οδηγεί και στη διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών καθώς προχωράμε και σ' αυτό που ονομάζουμε Ενεργειακό Χρηματιστήριο» και ο Γιώργος Σταθάκης ως τότε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμαινε πως «Η χονδρεμπορική, θα διαμορφώνονται τιμές τις οποίες στην συνέχεια οι λιανέμποροι θα τις μεταφέρουν κατά ένα μέρος ή στο σύνολό τους στους καταναλωτές. Θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, θα υπάρξει θετικό όφελος.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1681478978896866