Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέμβει στο χρηματιστήριο ενέργειας που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δέσμη μέτρων για την τιμή του ρεύματος εξήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής του κόμματός του για τη κρίση της ενέργειας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την παρέμβαση στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας:

 

«Παρεμβαίνουμε δραστικά στην στρεβλή και προβληματική λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, με ανώτατα όρια τιμών και με την προώθηση υποχρεωτικού ποσοστού σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας».

 

Του Χρηματιστηρίου Ενέργειας το οποίο ο ίδιος νομοθέτησε και θέσπισε και υπερασπιζόταν με σθένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣEB, στις 29 Μαΐου 2018:

 

«Τέλος τίθεται εντός του 2019 σε εφαρμογή το Target Model και το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Το νέο μοντέλο θα ενισχύσει σημαντικά τις βιομηχανίες καθώς αφενός θα διαμορφωθούν οικονομικά προσιτές τιμές ενέργειας, θα μπορούν και οι ίδιες να συμμετέχουν στην αγορά συνάπτοντας διμερείς συμβάσεις με παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και εμπόρους».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/2028490544009146