Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει δηλώσεις Μητσοτάκη: Αν κάνω λάθος θα ζητήσω συγγνώμη

Έξις δευτέρα φύσις αποτελούν αποτελούν το ψεύδος και η διαστροφή της πραγματικότητος για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσευς Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αδυνατεί να αποτινάξει από πάνω του αυτές τις συνήθειες που λειτουργούν όπως ο χιτώνας της Δηιάνειρας, δηλητηριάζοντας και κάνοντας τοξικό το λόγο του.

 

Κατά την συνέντευξη που παρεχώρησε χθες στους δημοσιογράφους της βραδυνής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, ισχυρίστηκε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχαίρει για τους θανάτους των συμπολιτών μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κρυπτόμενος πίσω από τις καλές επιδόσεις της Ελλάδος στον τουρισμό και στην οικονομία:

 

«Δεν μπορεί να βγαίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας και να λέει ότι τα πήγαμε περίφημα, το μόνο προβληματάκι είναι ότι χάσαμε 16.000 ανθρώπους. Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε βγει ο πρωθυπουργός να το πει αυτό και θα μπορούσε να σταθεί στη θέση του; Το μόνο πρόβλημα, λέει, είχαμε 16.000 νεκρούς. Κατά τα άλλα ο τουρισμός πήγε τέλεια.»

 

«Δε λέει αυτό. Αυτό το μεταφράζετε εσείς, δε λέει αυτό» διόρθωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτοντάς τον στα μάτια της κοινής γνώμης ο ένας εκ των δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί ο παρακάτω διάλογος:

 

Αλέξης Τσίπρας: -Τι είπε κύριε Σκουρή;

 

Δημοσιογράφος: -Εντάξει, εγώ την έχω ακούσει αυτή τη δήλωση και θέλω να το σημειώσω, έτσι.

 

Αλέξης Τσίπρας: -Πείτε μου τί είπε και είμαι διατεθειμένος αν κάνω λάθος να το παραδεχτώ.

 

Δημοσιογράφος: -Όπως το είπατε πάντως δεν το είπε, αυτό θέλω να πω. Αυτό είναι μία ερμηνεία της πραγματικότητας.

 

Αλέξης Τσίπρας: -Πείτε μου πώς το είπε.

 

Δημοσιογράφος: -Έτσι δεν το είπε πάντως.

 

Αλέξης Τσίπρας: -Δεν είπε ότι πήγαμε εξαιρετικά στον τουρισμό και στην ανάπτυξη και το μόνο θέμα είναι ότι είχαμε 16.000 νεκρούς; Είχαμε όμως 16.000 νεκρούς, αυτό είναι το θέμα, όταν του ζήτησε ο εξαίρετος συνάδελφός σας, ο κύριος Χατζηνικολάου, να σχολιάσει το θέμα αυτό. Είναι δυνατόν;

 

Και όμως είναι δυνατόν, διότι στην συγκεκριμένη συνέντευξη στην οποία αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια πως ενώ η οικονομία κρατήθηκε ανοικτή και σώθηκε η κρίσιμη σεζόν του τουρισμού με αποτέλεσμα η ανάπτυξη για το έτος 2021 να ανέλθει σε ποσοστό άνω του 7%, την ίδια στιγμή θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς διότι τους μήνες του φθινοπώρου το ποσοστό εμβολιασμού δεν ήταν τόσο υψηλό όσο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Αυτά είναι όσα ειπώθηκαν και ξεσκεπάζουν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως:

 

Δημοσιογράφος: -Πάντως, το '21 σε σχέση με το '20 ήταν μια πολύ χειρότερη χρονιά της πανδημίας στην Ελλάδα. Είχαμε 16.000 νεκρούς.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: -Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως. Όμως ταυτόχρονα έχουμε και το 82% των ενηλίκων οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Αν με ρωτούσατε πριν από ένα χρόνο αν θα φτάναμε σ' αυτό το ποσοστό θα σας έλεγα πως δύσκολα θα φτάναμε σ' αυτό το ποσοστό. Συνεργάστηκε η ελληνική κοινωνία, έκανε το αυτονόητο, με λίγες εξαιρέσεις οι οποίες μειώνονται κάθε μέρα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μειωθούν κι άλλο.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: -Ταυτόχρονα κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μία ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή, η οποία θα ξεπεράσει σίγουρα το 7%. Ταυτόχρονα, ναι, θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς. Και ο βασικός λόγος που έγινε αυτό, κύριε Χατζηνικολάου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δυστυχώς τους κρίσιμους μήνες του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου υπολειπόμασταν ακόμα των καλύτερων ευρωπαϊκών χωρών ως προς τα ποσοστά εμβολιασμού.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://twitter.com/omadaalithias/status/1484255000490655745