Ο Τσίπρας έλεγε πως δε θέλει να ψηφίζουν περαστικοί για το κόμμα αλλά τελικά θα ψηφίζουν 15χρονα

Δηκτικά σχόλια προκάλεσε η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για δικαίωμα ψήφου σε εφήβους για την εκλογή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

 

Συγκεκριμένως στις εκλογές για ανάδειξη του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Μαΐου με μοναδικό υποψήφιο τον Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι όσοι είναι από 15 ετών και άνω.

 

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, είναι φυσικό αυτή η επιλογή του να απέχει παρασάγγας από τις θέσεις που πρέσβευε μέχρι προσφάτως για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

 

Στην αγωνία του να προσελκύσει όσο το δυνατόν πιο πολλούς ψηφοφόρους ώστε να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να περάσει κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έθεσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λησμόνησε ότι διαλαλούσε σε όλους τους τόνους πως «Διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο ανοιχτή βάση μπάτε σκύλοι αλέστε.»

 

Στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είχε ερωτηθεί από την παρουσιάστρια του βραδυνού δελτίου αν επιθυμεί εκλογή από τη βάση.

 

Ακολούθησε ο εξής ενδιαφέρων διάλογος:

 

Παρουσιάτρια: -Εκλογή απ' τη βάση ή δεν χρειάζεστε τέτοιου τύπου νομιμοποίηση κύριε Τσίπρα γιατί την αντλείτε από την πορεία σας;

 

Αλέξης Τσίπρας: -Καλά, το ότι δεν χρειάζομαι, δε χρειάζομαι τέτοιου τύπου νομιμοποίηση είναι δεδομένο. Εγώ διαφώνησα με ένα μοντέλο εκλογής από μία βάση απροσδιόριστη. Δεν είναι καλό πράγμα να λες ανοίξαμε και σας περιμένουμε και να πηγαίνουν να ψηφίζουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων για τον πρόεδρο του άλλου κόμματος, όπως συνέβη.

 

Παρουσιάτρια: -Άρα, ποιο είναι το μοντέλο που προτιμάτε;

 

Αλέξης Τσίπρας: -Εγώ θεωρώ ότι η συζήτηση για την εκλογή από τη βάση της ηγεσίας είναι μια εύλογη συζήτηση η οποία πρέπει να την εξετάσουμε με σοβαρότητα στο συνέδριο του κόμματος την άνοιξη, για το από εδώ και στο εξής, εγώ θα εκλεγώ στο συνέδριο σ' αυτή τη φάση αλλά διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο "ανοιχτή βάση μπάτε σκύλοι αλέστε".

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1017403172503044