Ο Τσίπρας εξηγεί τους λόγους που δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό

Ένας από τους βασικούς άξονες της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαρκής αναφορά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αλλά και των στελεχών του, στην ανάγκη σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία της Προέδρου της Δημοκρατίας όπου θα συζητηθεί η ραγδαία κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Μάλιστα όλοι ανεξαιρέτως στον ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντα τον Αλέξη Τσίπρα στηλιτεύουν την κυβέρνηση, λέγοντας πως αποτελεί απαράδεκτο γεγονός η μη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών μέχρι σήμερα.

 

Όντας πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας στις 9 Ιανουαρίου 2019 είχε ερωτηθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, για ποιο λόγο δεν κάλεσε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και τους υπολοίπους αρχηγούς, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

 

«Δυο φορές τους κάλεσα. Μα δυο φορές τους κάλεσα στο γραφείο μου όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για το μακεδονικό.»

 

Όταν του επισήμανε η παρουσιάστρια ότι αναφέρεται σε σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι ενημέρωσης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε τα εξής:

 

«Έχετε εσείς καμμία αίσθηση ότι αν συγκαλούσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα συμβούλιο των οκτώ, με την παρούσα σύνθεση των οκτώ αρχηγών, θα έβγαινε κάποιο αποτέλεσμα;  Έχω την εμπειρία τέτοιων συμβουλίων και είναι απόλυτα ειλικρινής η απάντηση αυτή.»

 

Στις 14 Ιουνίου 2018 ο κ. Τσίπρας όντας πάλι πρωθυπουργός δήλωνε στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη δημόσια τηλεόραση:

 

«Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι ένα άτυπο όργανο. Δεν είναι ένα θεσμικά κατοχυρωμένο όργανο στο οποίο παίρνονται αποφάσεις και για να αλλάξουν πρέπει να ξανασυγκλιθεί για να αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις. Εγώ αποφάσισα σε αυτήν την κρίσιμη διαπραγμάτευση όχι να κλείσω τις πόρτες της πλήρους ενημέρωσης στους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά να μην προχωρήσω μέσα από αυτήν τη διαδικασία του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών γιατί έχω μια πολύ κακή εμπειρία. Το έχω συγκαλέσει τρεις φορές. Και έχω καταλάβει, δε θέλω να αναφερθώ σε πρόσωπα συγκεκριμένα δεν έχει κανένα νόημα, αλλά ορισμένοι εξ όσων συμμετέχουν σ΄αυτό δεν έχουν την σοβαρότητα και την αίσθηση της ευθύνης.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1184364588564766&extid=4iwPwINnjoE0hnj2