Ο Τσίπρας πιάστηκε και πάλι αδιάβαστος

Σε μια ακόμη άστοχη τοποθέτηση προχώρησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιθυμεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος να είναι "κομματάρχης" ή "κηπουρός του κόμματος".

 

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πιο συγκεκριμένα: «Πότε είχε η ΝΔ εκφράσει τέτοια άποψη για μειοψηφικό Πρόεδρο; Τόσες αναθεωρήσεις έχουν γίνει. Θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, όταν έφτιαχναν το Σύνταγμα του '75 ότι έχει θέση στο Πολίτευμά μας Πρόεδρος μειοψηφίας; Θα δεχόταν ποτέ ο Καραμανλής και ο Τσάτσος να γίνουν Πρόεδροι, που έγιναν, εάν ήξεραν ότι για να εκλεγούν στη θέση αυτή, αρκεί η πλειοψηφία που απαιτείται για να εγκρίνει η Βουλή έναν διοικητή ΔΕΚΟ;”»

 

Το λόγο πήρε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξέθεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντάς του ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 1990 με 153 βουλευτές και πως η συγκεκριμένη διάταξη που ο κ. Τσίπρας ζητά να αποσυρθεί υπήρχε στο αρχικό Σύνταγμα το οποίο γράφτηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, προκαλώντας την έντονη αμηχανία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία κάθονταν στα έδρανα της Βουλής.

 

Η απάντηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η ακόλουθη «Έχει ενδιαφέρον κύριε Τσίπρα ότι κάνατε αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Κωνσταντίνο Τσάτσο και αναρωτηθήκατε αν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι θα μπορούσε ο ίδιος να υιοθετήσει μία τέτοια διάταξη. Πάλι αδιάβαστος, κ. Τσίπρα, γιατί εκλέχτηκε με 153 βουλευτές ο Κωνσταντίνος Καραμανλής Πρόεδρος το 1990. Και δε γνωρίζετε ότι αυτή ήταν η διάταξη που υπήρχε στο αρχικό Σύνταγμα, που γράφτηκε από τον Καραμανλή και τον Τσάτσο; Πάλι αδιάβαστος; Και στα συνταγματικά αδιάβαστος;».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/858790374536918/?t=0