Ο Τσίπρας που έκανε καριέρα διχάζοντας την πατρίδα, μιλάει τώρα διχασμό

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την συζήτηση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή ημέρα ως ημέρα κατάντιας για το Κοινοβούλιο και για τη δημοκρατία, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό.

 

Αυτά δήλωσε πνέοντας τα μένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Μόνο και μόνο, για να κρυφτείτε, να κρυφτείτε πίσω από τον διχασμό και πίσω από τη διχόνοια. Σπέρνετε τη διχόνοια, σπέρνετε το διχασμό στην ελληνική κοινωνία, μόνο και μόνο, για να γλιτώσετε εσείς. Στρέφετε τον έναν απέναντι στον άλλον, μόνο και μόνο, για να γλιτώσετε από την πιθανότητα να στραφούν όλοι μαζί εναντίον σας.»

 

«Σε ό,τι με αφορά, δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτόν τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώνουμε τον κόσμο πάνω σε αξίες και όχι για να χωρίζουμε τον κόσμο.»

 

«Τελικά, όμως, αυτή είναι μία στρατηγική πολύ δυσάρεστη, θλιβερή, επικίνδυνη και λυπηρή. Σε ό,τι με αφορά, δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώνουμε τον κόσμο πάνω σε αξίες και όχι για να χωρίζουμε τον κόσμο. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της εύκολης δημαγωγίας, της ανέξοδης όξυνσης και της διχαστικής ρητορικής. Όχι για να χωρίσουμε, αλλά για να ενώσουμε τον κόσμο, χωρίς φόβο.»

 

Δηλώσεις οι οποίες αποτελούν όνειδος και μνημείο ανηθικότητος, για ένα άτομο που ανελίχθηκε στην εξουσία χρησιμοποιώντας κάθε ποταπό μέσο, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για να διχάσει τους Έλληνες πολίτες με μοναδικό σκοπό το ίδιον όφελος.

 

Φράσεις όπως «Όχι, εμείς δεν έχουμε ζήσει δικτατορία η γενιά μας αλλά ζούμε τώρα παρόμοιες στιγμές» «Ή εμείς ή αυτοί» «Τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά να το εμπεδώσετε. Τελειώσατε» «Ότι όποιος ψηφίζει Σαμαρά είναι σα να ψηφίζει Σόιμπλε» «Ενώ εμείς εδώ έχουμε περάσει σε άλλα στάδια, δημοκρατίας εντός εισαγωγικών» «Ξεκινάμε ανένδοτο αγώνα να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση της καταστροφής» «Και αυτοί οι οποίοι ήταν έξω να διαδηλώνουν ήταν τρεις χιλιάδες ακραίοι, ακραίοι ακροδεξιοί» «Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο της χρεωκοπίας» «Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» «Όχι να πέσει, όχι να φύγει, να ανατραπεί» «Βία είναι κανά γιαουρτάκι. Μεγάλη δουλειά» θα συντροφεύουν για πάντα τον άνθρωπο που έκανε επάγγελμα το διχασμό, δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/506762860552059