Ο Τσίπρας στεναχωριέται για τις εξαγορές δανείων από τα Funds που ο ίδιος νομοθέτησε

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με αφορμή τη διοργάνωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, για το γεγονός πως δάνεια ελληνικών επιχειρήσεων που άνηκαν σε ελληνικές τράπεζες έχουν μεταβιβαστεί σε ξένα funds:

 

«Οι τράπεζες έχουν ήδη δυστυχώς μεταβιβάσει τα δάνεια των περισσότερων επιχειρήσεων σε funds που εκποιούν με σημαντικό περιθώριο κέρδους τις περιουσίες των υπερχρεωμένων ελληνικών επιχειρήσεων, συνήθως σε ξένους επενδυτές. Έτσι εκτός των άλλων οδηγούμαστε και σε μια διαδικασία βίαιου αφελληνισμού σημαντικών πηγών πλούτου στη χώρα μας.»

 

Πρόκειται για μεταβίβαση δανείων Ελλήνων πολιτών σε ξένα funds την οποία ο ίδιος θεσμοθέτησε με νόμο που έφερε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, ο τότε υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Δημήτρης Παπαδημητρίου, χαρακτήρισε ανέφικτη τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας σε δανειολήπτες με «κόκκινο» δάνειο να το εξαγοράζουν κατά προτεραιότητα από την τράπεζα, πριν αυτό καταλήξει στα χέρια ξένου fund:

 

«Τα funds αγοράζουν πακέτα δάνεια, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ένα δάνειο οι τράπεζες ή τα δύο. Το πακέτο έχει και εξυπηρετούμενα και μή εξυπηρετούμενα δάνεια. Δε νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλετε να κάνουμε. Δεν μπορεί να γίνει τέτοιος νόμος. Στην Κύπρο ήταν μία μονομερής απόφαση.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://twitter.com/omadaalithias/status/1439309521969688583?s=20