Ο Τσίπρας στην Καρδίτσα για τις καταστροφές από τον "Ιανό"

Το απόγευμα της Τρίτης ψηφίστηκε η τροπολογία η οποία κατατέθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία τροποποιείται ο κανονισμός του ΕΛΓΑ καθώς προβλέπεται να πληρώσει τις προκαταβολές στους αγρότες που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ιανό και να αποζημιώσει το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

 

Μολονότι η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 ψήφισαν ΠΑΡΩΝ, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε ΟΧΙ.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί στις 21 Σεπτεμβρίου την πληγείσα περιοχή της Καρδίτσας για να δει από κοντά την καταστροφή που προξενήθηκε. Είχε δηλώσει πως οφείλουμε να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων που βίωσαν την καταστροφή και είχε ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως τα μέτρα για τους πληγέντες είναι ασπιρίνες.

 

Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει τα ακόλουθα:

 

«Η εικόνα που έχουμε από τιε καταστροφές στην Καρδίτσα είναι εικόνα ολικής καταστροφής. Συνομίλησα με απελπισμένους ανθρώπους. Πιστεύω ότι είναι μια εικόνα που αξίζει τον κόπο να την δει κανείς γιατί δεν είναι εύκολο να την περιγράψει. Υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες αλλά νομίζω ότι δεν είναι ακόμα η ώρα να μιλήσουμε για αυτές. Όμως επαναλαμβάνω τούτη την ώρα το κρίσιμο είναι να μιλήσουμε για το πώς θα μπορέσουμε να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Όλα όσα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση και ο κύριος Πέτσας από τα κλειστά γραφεία ίσως είναι δικαιολογημένα γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν εικόνα, αλλά είναι ασπιρίνες.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/2769173656630416