Ο Τσίπρας τώρα θέλει άμεσα αποζημιώσεις ενώ τις αποκαλούσε "σπατάλη"

Σε δηλώσεις προχώρησε μετά την επίσκεψη στις περιοχές της βόρειας Εύβοιας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα υποστήριξε πως πριν από τρία χρόνια άρχισε η κλιματική κρίση και αιφνιδιάστηκε ως πρωθυπουργός, προσπαθώντας εμμέσως πλην σαφώς να δικαιολογηθεί για την καταστροφή στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, συμπλήρωσε πως σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία αιφνιδιασμού.

 

Μάλιστα απαίτησε να εξαγγελθούν αμέσως αποζημιώσεις για τους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καίγονται:

 

«Να σταθούνε δίπλα στους ανθρώπους που σήμερα περνάνε μια τραγωδία. Να έρθουνε και άμεσα να εξαγγείλουν τις αποζημιώσεις για τους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, τις περιουσίες τους να χάνονται.»

 

Αποτελεί πολύ θετικό βήμα η αλλαγή της θέσεως του Αλέξη Τσίπρα αναφορικώς με την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Γιατί όσο ήταν πρωθυπουργός έλεγε στους λιγοστούς κατοίκους που συνάντησε στο Μάτι, οι οποίοι βρίσκονταν περικυκλωμένοι ανάμεσα σε στρατιές κομματικών στελεχών που συνόδευαν τον Αλέξη Τσίπρα για προφανείς λόγους, ότι δε χρειάζονται αποζημιώσεις για τις περιουσίες τους που είχαν καταστραφεί γιατί έτσι και αλλιώς θα τα σπαταλούσαν τα χρήματα:

 

«Και να σου πω και κάτι άλλο; Και να έπαιρνες 2.000 ευρώ έτσι, δε θα γινόταν τίποτα. Θα τα έχανες αυτά τα χρήματα, θα τα σπατάλαγες.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/415071471915620/posts/4180438928712170/