Ο Τζανακόπουλος για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνικά πανεπιστήμια και τις συνθήκες στις οποίες θα σπουδάζουν οι φοιτητές και θα εργάζεται το εκπαιδευτικό προσωπικό ξεδίπλωσε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Ο στενότατος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα άφησε ενεούς τους πάντες που τον παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεοράσεως.

 

Υιοθετώντας πλήρως τα επιχειρήματα της ισχνής μειοψηφίας των ακροαριστερών οργανώσεων που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια και διατείνονται πως τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τους ανήκουν και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, από τη διοργάνωση εκδηλώσεων με άτομα άσχετα με τα πανεπιστήμια μέχρι πολύχρονες καταλήψεις, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε τις καταλήψεις λέγοντας πως έρχονται και φεύγουν.

 

Αμφισβήτησε τις καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας πως τα πλάνα από τη διαλυμένη υπό ανέγερση βιβλιοθήκη του τμήματος Βιολογίας αξίας 1,3 εκατομμυρίου ευρώ είναι μετά την επίσκεψη των κατασκευαστικών συνεργείων και όχι από την ολική καταστροφή που προξένησε η ομάδα των βανδάλων που γκρέμισαν με βαριοπούλες τα πάντα στο διάβα τους.

 

Μάλιστα με απίστευτο θράσος καταφέρθηκε εναντίον του Πρυτάνεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατηγορώντας τον πως αυτός ευθύνεται για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι ακροαριστερές φοιτητικές παρατάξεις μαζί με αναρχικούς και πως αν ήθελε θα μπορούσε να φτιάξει τη βιβλιοθήκη αλλά αντ' αυτού όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να προκαλέσει όλους αυτούς, δηλαδή φοιτητές και μη που θέλουν με τη βία να ασκούν την εξουσία τους πάνω στους φοιτητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ελληνικών πανεπιστημίων.

 

Τελος εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος από τις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τί θα πρέπει να γίνει με την ανέγερση της βιβλιοθήκης του τμήματος Βιολογίαςτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λέγοντας χαρακτηριστικά «'Ε αυτό με τη βιβλιοθήκη τώρα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1111457779421729

 

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=kMSfUZDzChw