Ο Βέττας πάει να κάνει τον έξυπνο και ο καθηγητής χρηματοοικονομικής του κάνει μάθημα "στον αέρα"

Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας προσπάθησε να εξηγήσει στον καθηγητή Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πειραιώς που συμμετείχε στην συζήτηση, ότι τα 14 δισεκατομμύρια που έχει ως έλλειμμα ο κρατικός προϋπολογισμός λόγω της στήριξης της αγοράς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν είναι αρκετά και θα έπρεπε να δοθούν και άλλα.

 

Ο κ. Βέττας αναρωτήθηκε γιατί δε γίνονται όλα αυτά που υποστηρίζει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικώς με το ύψος και το είδος της βοήθειας που θα έπρεπε να παρέχει το κράτος, όπως έχει διατυπώσει επισήμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Την απάντηση την έλαβε αρχικώς από τον παρουσιαστή της εκπομπής ο οποίος υπενθύμισε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του κρατικού προύπολογισμού και στην συνέχεια απάντησε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πειραιώς λέγοντας ότι δεν μπορεί το κράτος να δίνει χρήματα χωρίς όριο διότι όσο μεγαλύτερο είναι το έλλειμμα, τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα του χρέους και τόσο δυσκολεύει η πορεία των δημοσίων οικονομικών εν συνεχεία.

 

Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πειραιώς συμπλήρωσε τονίζοντας πως αν η πρόταση του κ. Βέττα εφαρμοστεί τότε η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προβεί σε δανεισμό υπό τη μορφή μνημονίου.

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=311115386809105&extid=XnJMEXDpWLb67JgG