Οι καταλήψεις είναι "μία συνήθεια που βοηθάει στο να λυθούν προβλήματα"

Δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης βρέθηκε σε κατάληψη σχολείου στην πόλη της Φλώρινας και μίλησε με δύο μαθητές ώστε να δώσουν τη δική τους εξήγηση για ποιο λόγο έκλεισαν το σχολείο, διακόπτοντας την εύρρυθμη λειτουργία του.

 

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το τί απαντούν στην κριτική που δέχονται ότι οι καταλήψεις είναι μία συνήθεια που επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο, ο ένας από τους μαθητές απάντησε πως είναι μία συνήθεια αλλά κάθε χρόνο υπάρχουν διαφορετικά θέματα που πρέπει να λυθούν από το Υπουργείο Παιδείας και οι καταλήψεις βοηθούν στην επίλυσή τους:

 

«Είναι μια συνήθεια αλλά κάθε χρόνο υπάρχουν και διαφορετικά θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν από το Υπουργείο. Οπότε είναι μια συνήθεια η οποία βοηθάει γιατί δεν είναι ποτέ τέλειο το σύστημα. Αν ήταν τέλειο εγώ πιστεύω ότι θα έχουν σταματήσει αυτές οι καταλήψεις κάθε χρόνο.»

 

Και συμπλήρωσε λέγοντας:

 

«Όσοι το χαρακτηρίζουν συνήθεια απλά νομίζουν ότι εμείς είμαστε λουφαδόροι. Εμείς αρχικά δεν είμαστε λουφαδόροι, εμείς θέλουμε να εισακουστούν τα αιτήματά μας και να δώσουν βάση στις απόψεις μας κάτι το οποίο δε γίνεται ποτέ για αυτό κάθε χρονιά ξαναγίνονται οι καταλήψεις από πολύ παλιά.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/watch/?v=406459004161601