Οι κωλοτούμπες της Τζάκρη για την ψήφο των απoδήμων. Τη μία ζητούσε 15 θέσεις Επικρατείας την άλλη 4

Αναλόγως σε ποιο κοινό αναφέρονται, δηλώνουν αυτό που τους συμφέρει την συγκεκριμένη στιγμή. Αυτή είναι η επίσημη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα στο οποίο τοποθετούνται.

 

Στο ιδιαιτέρως φλέγον ζήτημα της διευκόλυνσης της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδια τομεάρχης Αποδήμου Ελληνισμού Θεοδώρα Τζάκρη, αλλάζει θέσεις με εξαιρετική ευκολία.

 

Στις 17 Μαρτίου 2021 στη Βουλή υποστήριζε μετά πάθους πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού χωρίς εξαιρέσεις, εκλέγοντας δεκαπέντε δικούς τους βουλευτές Επικρατείας:

 

«Εμείς είχαμε συγκεκριμένη άποψη επί του νομοσχεδίου και τα καταθέσαμε αυτά και την επεξεργασία του νομοσχεδίου. Δεν ήσαστε εσείς τότε υπουργός. Και τί είπαμε; Ότι ναι, θέλουμε να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς φίλτρα και θέλουμε βεβαίως να εκπροσωπηθούν με δεκαπέντε δικούς τους βουλευτές Επικρατείας, από τους τόπους κατοικίας τους.»

 

Μόλις δύο μήνες αργότερα, στις 25 Μαΐου, η αρμόδια τομεάρχης Αποδήμου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή αναφορικώς με το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών της ψήφου των αποδήμων, δήλωσε ανερυθριάστως πως το κόμμα της αξιωματικής δεν πρόκειται να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο θα διευκόλυνε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρεται πως οι απόδημοι Έλληνες θα έχουν δικαίωμα να εκλέγουν τέσσερις βουλευτές Επικρατείας καθώς επίσης ότι δε θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν πολιτικό κόμμα.

 

Αυτά υποστήριξε με ζέση πριν λίγες ώρες η κα. Τζάκρη:

 

«Εμείς κυρίες και κύριοι βουλευτές θα επιμείνουμε στη δική μας πρόταση. Θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο του κυρίου Βορίδη και θα ξαναβάλουμε τον πήχη ψηλά και αδιαπραγμάτευτα. Θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση, δηλαδή να εκλέγουν οι απόδημοι απόδημους, χωρίς κανέναν περιορισμό, από ενιαίο και μη κομματικό ψηφοδέλτιο, σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/1339399293121096