Όταν η Τσαπανίδου μετέδιδε την είδηση για τα fake news του Έβρου

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την αποκάλυψη της Καθημερινής της Κυριακής για την σκηνοθετημένη επιχείρηση του θανάτου της "μικρής Μαρίας" στη νησίδα του Έβρου από δάγκωμα σκορπιού και τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις αμετανόητων πρωτοκλασάτων στελεχών της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για το θέμα αυτό.

 

Ακολούθησε ανταλλαγή αιχμηρών ανακοινώσεων μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου.

 

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως κατά του πρόεδρού του Αλέξη Τσίπρα για τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του κόμματος που αρνούνται ακόμη και σήμερα να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, διότι λειτούργησαν ως φερέφωνα της προπαγάνδας που είχε ως σκοπό να διασύρει την Ελλάδα διεθνώς.

 

Στάθηκε ιδίως στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υιοθέτησε ακρίτως όσα οι γνωστοί κύκλοι διακινούσαν εναντίον της πατρίδος μας, αρνούμενος να ζητήσει συγγνώμη για τα fake news που αποδέχθηκε ως αληθή γεγονότα:

 

«Σε αυτήν τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών. Θέλετε λοιπόν να ζητήσουμε συγγνώμη, για ποιο λόγο;»

 

Στον αντίποδα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "ζητάει και τα ρέστα", δήλωσε για το ζήτημα των 38 αλλοδαπών στη νησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο πως η κυβέρνηση προσπαθει να αλλάξει την ατζέντα με fake news ακόμη και για αυτήν την υπόθεση:

 

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη από τη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η πολιτική της για την ακρίβεια και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, πασχίζει να μετατοπίσει την ατζέντα με fake news ακόμη και για την υπόθεση των 38 προσφύγων».

 

Είναι ενδιαφέρον όμως να δούμε τί δήλωνε για το ζήτημα των 38 αλλοδαπών στη νησίδα του Έβρου, ούσα δημοσιογράφος, λίγες μόλις εβδομάδες πριν αποδεχθεί τη θέση του νέου εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στις 25 Νοεμβρίου στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, καταφέρθηκε εναντίον όλων αυτών που δυσφήμιζαν την Ελλάδα, όπως η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights 360, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με την Πόπη Τσαπανίδου διέδιδαν ψέματα για τη "νεκρή Μαρία" στον Έβρο.

 

Συγκλονισμένη από τις ανταποκρίσεις των συναδέλφων της δημοσιογράφων για αυτούς που θησαυρίζουν εις βάρος των αλλοδαπών, άσκησε εντονότατη κριτική στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ενορχηστρωμένης επιθέσεως εναντίον της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρχε καν το υποτιθέμενο νεκρό κορίτσι:

 

«Όχι, ξέρουμε ότι δεν υπήρξε αυτό το κορίτσι, ξέρουμε ότι η οικογένειά του όταν ρωτήθηκε "Πού έχει χαθεί το παιδί" είπε ότι "Δε μας λείπει κανένα παιδί, έχουμε όλα τα παιδιά μας στη ζωή μαζί μας"».

 

Και συμπλήρωσε με νόημα:

 

«Πάνω απ' όλα πάντως Παντελή έπληξε μία ολόκληρη χώρα και τους κατοίκους της, έπληξε την Ελλάδα η ιστορία αυτή».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/3619847381571803