Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές στην Τρόικα

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.της Βουλής για την υπόθεση των επισυνδέσεων απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ κτηγορώντας ταυτοχρόνως την κυβέρνηση για την απόφασή της να ορίσει την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας.

 

Η σπουδή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως αναφορικώς με την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εξαντλείται όσο είναι αντιπολίτευση.

 

Ως κυβέρνηση με κυνικό τρόπο απορρίπτει κάθε συζήτηση για θέματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άρνηση της τότε προεδρεύουσας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου το 2016, να ελεγχούν οι κατηγορίες της Κριστίν Λαγκάρντ εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για υποκλοπές της Τρόικας.

 

Μιλώντας για αυτό το θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάλεσε την Τασία Χριστοδουλοπούλου να ελεγχούν αυτές οι κατηγορίες. δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Ελλάδα σέβεται τους θεσμούς και το κράτος δικαίου.

 

Η απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ήταν πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει ήδη πολύ δουλειά και πως στη δορυφορική εποχή που ζούμε δε θα έπρεπε να αναρωτιούνται αν κάποιος παρακολουθεί, τονίζοντας ότι θα πρέπει να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν παιδάκια:

 

«Έχουμε ήδη φορτωθεί με πολύ δουλειά σαν Επιτροπή Θεσμών, όταν θα τελειώσουμε το έργο μας θα κρίνουμε και από τις εξελίξεις τι θα κάνουμε. Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ εγώ να καλέσω ανθρώπους, μηχανισμούς, εκπροσώπους θεσμών χωρίς να έχω την οποιαδήποτε, το οποιοδήποτε στοιχείο ότι συνδέονται. Σε μία εποχή δορυφορική αναρωτιέστε ποιος παρακολουθεί; Δηλαδή κάνετε πραγματικά σα να είσαστε παιδάκια».

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/2205905109578686

 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=SWrIkAZ_DJg