Όταν ο Τσίπρας αναρωτιόταν αν έχει άποψη ο Παπούλιας

Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου 2021, απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

 

Ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη δις Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρώτη φορά στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 και τη δεύτερη στις 3 Φεβρουαρίου 2010.

 

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αναφέρθηκαν στην απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, εξήρε το ήθος του Καρόλου Παπούλια καθώς και την αφοσίωσή του στην πατρίδα, τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το λαό. Κατέληξε δε αναφέροντας πως θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και συγκίνηση ως τον πολιτικό και τον Πρόεδρο που ταύτισε το εθνικό με το αληθινό:

 

«Βαθιά δημοκρατικός, άνθρωπος του μέτρου, αλλά και της πράξης, ο Κάρολος Παπούλιας αφήνει βαθύ αποτύπωμα στην πολιτική ζωή του τόπου.»

 

«Τίμησε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ήθος, τον ανθρωπισμό, την προσήλωση στο διάλογο και τους θεσμούς, και το σεμνό ενωτικό του παράδειγμα.»

 

«Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και συγκίνηση ως τον πολιτικό και τον Πρόεδρο που ταύτισε το εθνικό με το αληθινό.»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε όμως πάντα την ίδια γνώμη για τον αποβιώσαντα Πρόεδρο της Δημοκορατίας. Στις 19 Νοεμβρίου 2012 με το γνωστό επαναστατικό, κενό και ευτελή στόμφο από τον οποίον εμφορείται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιόταν αν ο Κάρολος Παπούλιας έχει άποψη για τη νομοθέτηση εκείνης της περιόδου:

 

«Προχωρούν λοιπόν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, σε πολιορκία. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άποψη για όλα αυτά, που υπογράφει αυτές τις πράξεις. Αναρωτιέμαι... Και αναρωτιέμαι πού μπορεί να οδηγηθεί η χώρα.»

 

Δείτε το video:

 

 

 

 

Δείτε την ανάρτηση στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/592875105111729